27 Березня 2021
Новини

Внаслідок обстрілів на Донбасі загинули четверо бійців ЗСУ: один з них з Рівненщини

Внаслідок обстрілів на Донбасі загинули четверо бійців ЗСУ: один з них з Рівненщини

На Донбасі, поблизу Шумів, 26 березня унаслідок прицільного обстрілу окупантів загинули четверо бійців ЗСУ.

Одним з чотирьох загиблих українських бійців внаслідок обстрілу поблизу Шумів на Донбасі, виявився 27-річний Максим Абрамович з Рівненської області. 

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Хлопець 1994 року народження родом з міста Дубровиця. Від 2017 до 2020 року він проходив службу в Збройних Силах за контрактом та брав участь в бойових діях в зоні АТО та ООС. У грудні 2020 року, після звільнення, знову підписав уже другий контракт і повернувся назад у свою частину, пишуть місцеві ЗМІ. 

Максим Абрамович, старший сержант ЗСУ – нагороджений Відзнакою Президента України “Учасник АТО” та медаллю “За звитягу та вірність”.

Поховання загиблого попередньо відбудеться 30 березня. У Максима залишилась мати.

Зазначимо, разом з Максимом Абрамовичем у п'ятницю, 26 березня в районі Шумів загинув підполковник Сергій Коваль, який служив у 143-му Центрі розмінування. Він мав досвід участі в миротворчих операціях. 

Нагадаємо:

  • Поблизу селища Шуми Донецької області внаслідок обстрілів російських військ загинуло чотири українських військових, ще двоє поранені. З джерел ТСН відомо, що був стрілецький бій, який переріс в обстріл з мінометів. 120-ті міни впали на взводний опорний пункт, в якому перебували наші бійці. 
  • Бойовики не давали українським бійцям навіть наблизитись до поранених і загиблих. Тристороння контактна група (ТКГ) через ОБСЄ надавала запити на припинення вогню, аби забрати воїнів. Зверталися 9 разів через ОБСЄ до бойовиків. На що бойовики відмовляли і відкривали вогонь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, донбас, обстріли, оос, зброя, збройні сили україни, загибель, рівне
В тему