25 Березня 2021
Новини

Чому собаки кусаються та чим корисні для здоров’я

Чому собаки кусаються та чим корисні для здоров’я

Не відомо, скільки тисяч років тому людина приручила собаку. Але що ні собака, ні людина про це не пожалкували – факт очевидний.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Доказ цього – опитування, проведене Riley’s Organics. Люди, які брали участь у дослідженні, зізналися: домашніх улюбленців вони цілують частіше, ніж своїх чоловіка або дружину. А на запитання «З ким вам комфортніше переночувати – з людиною чи собакою?» 94% респондентів відповіли: з тваринами вони почуваються комфортніше.

Дуже корисною є дружба із собакою для школярів і студентів. Адже навіть декілька хвилин гри із псом допомагають швидко забути про втому після занять і відганяють думки про важкість навчання.

Вкрай необхідними стають собаки для людей, які не мають родини і живуть самотньо. Адже песики розтоплюють крижане від відсутності любові серце свого господаря щирими емоціями, дарують хазяїну відчуття потрібності.

Із собаками, хай там як дивно це не звучало, можна й побалакати. Адже вони вловлюють тембр нашого голосу та відчувають наш настрій. Крім того, середньостатистичний пес знає до 170 слів та навіть уміє рахувати до п’яти!

Але не думайте, що собаки – це лише вірні та щирі друзі. Ні, собаки – то ще ті хитруни! Вони уважно вивчають, як на їхню міміку (тобто вираз мордочки) реагує господар. Тому песики швидко вчаться розтягувати рот у посмішці або опускати донизу брови, щоб господар їх не насварив за якусь провину.

Крім покращення психоемоційного стану, собаки позитивно впливають на фізичне здоров’я господаря. Адже три раз на день погуляти із песиком на вулиці – це хороша розминка для м’язів та хребта, а ще – чудова нагода прийняти сонячну ванну й подарувати собі кисневу терапію.

Крім того, завівши собаку, ви зможете зекономити на компасі. Адже визначити сторони світу вам допоможе той-таки пес, оскільки він тонко відчуває магнітне поле Землі і справляє нужду здебільшого на північ.

Навіть кусаються собаки не від злості, а через гормональний збій – коли в їхньому організмі не вистачає гормону радості (серотоніну) або підвищений рівень кортизолу – гормону стресу.

Ну, а коли любителі котів заведуть з вами дискусію, хто, мовляв, кращий друг серед тварин, то підказуємо вам залізний аргумент на користь собак. Нещодавно вчені дослідили, скільки гормону любові (окситоцину) виділяють песики й котики під час контакту з господарями. Так-от, у песиків рівень зростає майже на 60%. Натомість у котів – лише на 12%. Недарма кажуть, що собаки люблять господаря, а коти лише дозволяють любити себе.

Ніна Грицюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тварини
В тему

Останні матеріали