17 Березня 2021
Новини

У спа-салонах США розстріляли жінок

У спа-салонах США розстріляли жінок

У салонах в американській Атланті та передмісті сталися три стрілянини, у результаті яких загинули щонайменше восьмеро людей.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The Associated Press, CNN.

Дві стрілянини відбулися в спа-салонах в Атланті, що знаходяться через дорогу один від одного. Було вбито чотирьох жінок. Ще одна стрілянина сталася в масажному салоні в окрузі Черокі на північ від Атланти, де троє людей були вбиті, ще двоє отримали поранення.

CNN уточнює, що на місці стрілянини в Черокі загинули двоє, ще три людини були госпіталізовані з пораненнями. У лікарні дві з них померли. Відтак загальна кількість загиблих сягає 8. Південна Корея підтвердила, що чотири жертви - корейського походження.

За кілька годин правоохоронці затримали підозрюваного в стрільбі в Черокі – зазначається, що це 21-річний Роберт Аарон Лонг з Вудстока.

Повідомляється, що поки нема жодних вказівок на мотив. Посадовці округу Черокі розповіли, що поки невідомо, чи пов’язані ці події одна з одною, але вони розглядають таку можливість.

Злочини на ґрунті ненависті до американців азійського походження в останні місяці почастішали.

Певну роль в цьому зіграли безпідставні твердження про те, що азійці нібито відповідальні за поширення Covid-19.

Минулого тижня президент США Джо Байден засудив жорстокі злочини проти людей азійського походження.

Поліція вважає, що підозрюваний стріляв у всіх трьох спа-салонах. Влада при цьому заявляє, що наразі занадто рано робити висновки про те, чи причетна етнічність жертв до мотивів стрілка.

Хоча влада не називає можливі причини нападу, контртерористичний підрозділ департаменту поліції Нью-Йорка оголосив розгортання додаткових патрулів в азійських громадах.

Правозахисна група Stop AAPI Hate заявила, що стрілянина по американських жінках азійського походження в Атланті - "невимовна трагедія" як для сімей жертв, так і для спільноти американців азійського походження і жителів тихоокеанських островів, які "страждають від високого рівня расової дискримінації".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: смерть, сша
В тему