16 Березня 2021
Новини

Коронавірус в Україні: половина громадян не хочуть вакцинуватися

Коронавірус в Україні: половина громадян не хочуть вакцинуватися
В Україні 51,5% громадян відмовляються робити щеплення через недовіру до Covishield.

Про це йдеться в результатах соціологічного дослідження, проведеного «Центром Разумкова» з 5 до 9 березня.

Так, з-поміж українців, які не проти зробити щеплення, 12% уже вакцинувалися або мать намір зробити це найближчим часом, 16% планують отримати щеплення пізніше, 10% — лише тоді, коли це буде потрібно за формальними вимогами (наприклад, для поїздки за кордон). Крім того, 10% ще не визначилися з відповіддю. Чим старші респонденти, тим частіше вони не хочуть робити щеплення.

Серед тих, хто планують вакцинуватися, 52% готові зробити це лише безкоштовно, 22,5% — готові платити, а ще 5% — готові платити за те, щоб вакцинуватися поза чергою. 21% — не визначилися. Дослідження показало, що чим старші респонденти, тим частіше вони готові вакцинуватися лише безкоштовно.

Найчастіше українці відмовляються вакцинуватися через недовіру до препарату, який використовують в Україні. Так, 45% з-поміж тих, хто відмовляться, вважають препарат Covishield недостатньо ефективним або безпечним, але «якоюсь іншою» вакциною вони готові зробити щеплення.

Ще 27% відповіли, що ризики від вакцинації перевищують ризики від самої хвороби, 10% — що вже перехворіли на коронавірус, 7% — що мають медичні протипоказання, а 3% — що ймовірність захворіти на COVID-19 дуже низька.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, Україна, вакцинація
В тему

Останні матеріали