15 Березня 2021
Новини

Кілька країн призупинили щеплення вакциною AstraZeneca

Кілька країн призупинили щеплення вакциною AstraZeneca

Відразу кілька країн призупинили щеплення AstraZeneca через повідомлення про тромбоз у вакцинованих

Нідерланди та Ірландія в неділю оголосили, що призупинять використання вакцини від коронавірусу розробки компанії AstraZeneca через можливий зв'язок з утворенням тромбів.

Про це пише ВВС.

Раніше щеплення вакциною AstraZeneca вже призупинили Австрія, Болгарія, Данія, Ісландія, Люксембург, Норвегія та Таїланд після того, як близько 30 жителів Європи поскаржилися на проблеми з тромбами після отримання оксфордскої вакцини.

50-річний чоловік в Італії в результаті помер, ще один смертельний результат мав місце в Данії. Доказів зв'язку між вакцинацією і виникненням тромбів як і раніше немає.

Нагадаємо, з понеділка в Італії закриються школи, ресторани, магазини і музеї через небезпеку чергового поширення коронавірусу. На католицький Великдень з 3 по 5 квітня обмеження залишаться в силі. Міністр охорони здоров'я Італії висловив надію, що нові заходи боротьби укупі з триваючою вакцинацією дозволять зняти обмеження в середині весни.

Число випадків зараження коронавірусів в світі перевищило позначку в 119 мільйонів, за час пандемії померли більше 2,6 мільйона осіб, одужали понад 67 мільйона хворих, повідомляє університет Джонса Гопкінса.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Україна, вакцинація
В тему