5 Березня 2021
Новини

Дороги тут миють шампунем, а всіх дітей грішми забезпечує держава

Дороги тут миють шампунем, а всіх дітей грішми забезпечує держава

Лучанка Людмила Кочубей побувала в Дубаї, їздила в гості, де працювали її діти, і поділилася враженнями про побачене.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Найперше вражає краса, створена людськими руками, – розповідає Людмила Володимирівна. – Тут дуже красиві «танцюючі» фонтани, деякі з них сягають у висоту до 150 м. Є також «співаючі» фонтани. В країні, де суцільний пісок, ростуть екзотичні фрукти (для цього завозять чорнозем). Кожен емір (губернатор) один поперед одним дбає за свій штат (область). Щоб квіти, висаджені на вулицях, постійно цвіли, під землею підведена вода, яка постійно зрошує рослини.

Якщо громадянин Об’єднаних Арабських Еміратів вчиться за кордоном, держава повністю оплачує навчання, але за умови, що студент повернеться працювати у свою країну. Корінним дубайцям при народженні дитини держава перераховує гроші, яких вистачить на її навчання і виховання.

Є там і кочове населення, яке живе у наметах, вирощує овець і верблюдів, із молока цих тварин робить сир, а з шерсті – кожушки і килимки.

Місцеві жінки носять хіджаб, а чоловіки ходять завжди у білому одязі. Жених і наречена не бачаться до весілля. Батьки самі, без згоди дітей, сватають їх.

– У Дубаї п’яних немає. А на місяць можна купити лише дві пляшки алкоголю, – розповідає Людмила Кочубей. – Нема крадіжок. Якщо загубив телефон – то до кінця дня, навіть за 100 км від того місця, де загубив чи забув у машині, вам його доставлять.

У цій країні дуже ввічливі люди, вибачаються за будь-яку штовханину. Уночі ремонтують дороги і миють асфальт шампунем. Прокинувся зранку – і приємно йти чистими вулицями. Бувало, сьогодні був пустир, а завтра зранку на ньому ростуть пальми у величезних горщиках. Щоб під час робіт на людей не летів пил, ставлять захисну сіточку, зволожену водою.

– Мене здивували зоопарки, – продовжує Людмила Кочубей. – Тварини вільно ходять просто неба по великій території – не сидять у клітках, як у нас. А умови проживання та догляд кращі, ніж в Україні до людей.

Галина Оліферчук

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ
В тему