3 Березня 2021
Новини

Ув’язнення українця Приходька: МЗС висловило протест РФ

Ув’язнення українця Приходька: МЗС висловило протест РФ

Міністерство закордонних справ протестує проти ув'язнення українця Олега Приходька.

Справу проти нього у МЗС вважають "політично вмотивованою". Про це інформує пресслужба МЗС.

Приходька засудили до 5 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

"Російські окупанти в Криму системно продовжують репресивну політику щодо громадян України... Сьогоднішній вирок – це черговий вияв системної політики залякування усіх, хто виступає проти окупації Криму", - зазначила першої заступниці міністра Еміна Джапарова.

За її словами, справа проти Приходька має всі ознаки політично вмотивованої.

Зокрема, його адвокат неодноразово вказував т.зв. "суду" на численні процедурні порушення під час досудового слідства.

У МЗС наполягають, що Росія має скасувати рішення суду і негайно звільнити Приходька, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України. 

Міжнародне співтовариство у відомстві закликали засудити дії РФ та вимагати припинення Росією порушення норм міжнародного права на тимчасово окупованих нею територіях України та посилити тиск на окупанта, зокрема санкційний.

Нагадаємо, Приходько був незаконно затриманий 10 жовтня 2019 року на території тимчасово окупованого Криму силовими структурами російської окупаційної адміністрації. Активіста звинуватили в плануванні вибуху в будівлі генерального консульства Росії у Львові та підготовці підриву будівлі міської адміністрації Сак. Його незаконно перемістили на територію Російської Федерації до м. Ростов-на-Дону. 3 березня суд вирішив засудити Приходька до 5 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, Україна
В тему