3 Березня 2021
Новини

Доба на Донбасі: бойовики провокують українських військових

Доба на Донбасі: бойовики провокують українських військових

Протягом минулої доби, 2 березня, у зоні бойових дій на Донбасі бойовики один раз порушили режим припинення вогню, запустивши неподалік Щастя безпілотник. Також вони провокують українських військових відкривати вогонь у відповідь та перешкоджають роботі місії ОБСЄ.

Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

Там зазначили, що безпілотник бойовики запускали неподалік Щастя. Він перетнув лінію розмежування, але українські військово подавили його роботу.

Вже сьогодні, 3 березня, бойовики один раз відкривали вогонь поблизу Водяного, що на Приазов’ї. Стріляли з автоматичних станкових та протитанкових гранатометів.

Втрат та поранених серед українських військових немає.

Водночас у штабі зазначають, що бойовики продовжують провокувати українських військових відкривати вогонь у відповідь, щоб звинуватити їх у порушенні режиму припинення вогню.

Українська сторона наголошує, що бойовики надалі перешкоджають роботу ОБСЄ. Так, безпілотник місії під час моніторингу окупованих територій Донбасу в районі населених пунктів Каштанове та Петрівське неподалік Донецька зазнав перешкод. А вранці 1 березня бойовики не пропустили патруль СММ ОБСЄ через блокпост поблизу населеного пункту Оленівка та затримали його на 5 годин.

Усього від початку нового режиму «перемир'я» й до вечора 28 лютого 2021 року моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 10 918 порушень — зокрема 3 613 вибухів, 1 242 невизначених боєприпаси, що пролетіли, 106 спалахів дульного полум'я, 62 освітлювальні ракети й щонайменше 5 895 черг та пострілів.

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, оос, Україна
В тему

Останні матеріали