2 Березня 2021
Новини

Головний лікар України вакцинувався від COVID-19

Головний лікар України вакцинувався від COVID-19
Головному санітарному лікарю Віктору Ляшку зробили щеплення проти коронавірусу.

Вакцинацію Ляшка в лікарні в Кагарлику показував телеканал «Україна 24».

Вакцинували його індійською Covishield, аби власним прикладом показати, що вона безпечна. Санлікар нагадав про нову постанову, яка дозволяє вакцинувати публічних осіб з метою популяризації щеплення.

«Я звернувся до департаменту охорони здоров’я Київської ОДА, бо я мешканець міста Бровари, і попросив їх (бо я є публічною особою, обіцяв публічно вакцинуватися) — якщо у вас буде залишатися вакцина, повідомте мене, я готовий приїхати у будь-яку точку Київщини і зробити це щеплення», — пояснив він.

Також Ляшко попросив зняти на відео сам момент, коли медик набрала з ампули індійської вакцини дозу для нього.

«Щоби не було жодного лукавства, я говорив, що буду вакцинуватися тією вакциною, якою вакцинуються наші медичні працівники. Ми прикладом показуємо, що не будемо завозити щось інше, що не використовуємо для себе щось інше», — підкреслив він.

Після щеплення санлікар наголосив, що почувається нормально, а також вкотре запевнив, що індійська вакцина — безпечна та ефективна.

«Вакцина — це єдиний дієвий метод профілактики вакцинокерованих хвороб… не потрібно зараз розганяти фейки і публікувати ті речі, які не є доказовими», — підсумував він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Україна, Надзвичайні події, вакцинація
В тему

Останні матеріали