1 Березня 2020
Новини

У Жидичині в «Екозамісті Волинський край» на Масляну відбудеться «Масляна Фест»

У Жидичині в «Екозамісті Волинський край» на Масляну відбудеться «Масляна Фест»

Зовсім скоро розпочнеться найвеселіше та найсмачніше свято 2021 року - Масляна. Цьогоріч свято припадає на період з 8 по 14 березня.

13 березня о 12.00 у селі Жидичин Луцького району по вулиці Селищній, 11 розпочнуться гуляння на честь свята Масляної – «Масляна Фест». Організатор дійства - «Екозамістя Волинський Край». Вхід - вільний.

У програмі заходу, жарти, конкурси, народні забави. Гостей частуватимуть млинцями. А на сцені виступатимуть місцеві творчі колективи. Зокрема гурт «Чорні черешні», який виступить о 13.00, а танцювальний колектив «Ск- Денс» запалюватиме публіку о 15.00. При колективних замовленнях трансфер в обидві сторони безкоштовний.

Дійство відбуватиметься з дотриманням усіх карантинних вимог: маскового режиму та з дотриманням соціальної дистанції.

Довідка: Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Цей смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту. Сьогодні Масляна є одним з церковних свят і називається ще Мясопустним або Сирним тижнем.

Назва свята «Масляна» пов'язана з тим, що в тиждень перед Великим постом з раціону харчування виключалися м'ясні продукти, а ось молочні ще вживати було можна, як і традиційні складові для приготування млинців: молоко, яйця, масло, сметана. У народі це свято асоціюється з смачними печеними млинцями та веселими гуляннями. Мета таких гамірних масових заходів полягала в тому, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, Україна
В тему