27 Лютого 2021
Новини

Через збільшення захворювань на коронавірус ще 7 областей України можуть потрапити до «червоної» зони

Через збільшення захворювань на коронавірус ще 7 областей України можуть потрапити до «червоної» зони

В Україні найближчими днями можуть перевести у «червоний» рівень епідемічної небезпеки ще 7 областей. Серед них Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільські області.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише Українська правда.

«Варто відмітити, що Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільські області перебувають в помаранчевому рівні епідемічної небезпеки.

Тобто ці області потенційно також можуть найближчими днями бути переведені в «червоний» рівень», - пише Віктор Ляшко.

Ляшко нагадав, що, за результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС, з 1 березня Чернівецька область перебуватиме у «червоному» рівні епідемічної небезпеки, і на території області діятимуть обмеження, які діяли в країні під час жорсткого зимового карантину.

«Червоний» рівень запроваджують, коли рівень госпіталізацій протягом останніх 3 днів на 100 тисяч населення перевищує цільовий показник у 60 осіб на 100 тисяч населення або коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх 7 днів перевищує цільовий показник у 20%.

Ляшко зазначив, що тижневі темпи зростання кількості пацієнтів у «ковідних» лікарнях пришвидшилися з 15% до 25%. Щодня в ці лікарні госпіталізують на 50-60% більше пацієнтів, ніж виписують. Середня зайнятість усіх типів ліжок «ковідних» лікарень у Чернівецькій області складає 60%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус
В тему

Останні матеріали