25 Лютого 2021
Новини

Які регіони в Україні вже отримали вакцину від COVID

Які регіони в Україні вже отримали вакцину від COVID

В Україні почали масову вакцинацію від COVID-19.

Про це пише 24 канал.

Впродовж минулої доби щеплення проти коронавірусу отримали 159 медичних працівників у п'яти областях.

У яких областях уже триває вакцинація:

  • Черкаська область

Українську компанію вакцинації проти коронавірусу розпочали з Черкас. Першим українцем, який отримав щеплення став Горенко Євген Васильович – лікар реаніматолог, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.

  • Київська область та місто Київ

Продовжила хвилю вакцинації Київщина, імунізацію області розпочали з Броварів — вакцинували лікарку дорослого інфекційного відділення Тетяну Шульженко.

25 лютого до програми вакцинації приєдналась столиця. Першим щеплення отримає завідувач інфекційного відділення Олександрівської міської лікарні.

42 600 доз препарату Covishield, виробленого нібито за ліцензією Oxford/AstraZeneca в Індії, вистачить на повноцінну вакцинацію 21 300 мешканців Києва.

  • Вінницька та Чернігівська області

Першими щеплення проти COVID-19 в областях отримали заввідділення і лікар мобільної бригади, відповідно. У Вінницьку область всього доставили 17,8 тисяч доз вакцини від AstraZeneca. На Чернігівщину – 6,8 тисячі доз препарату.

  • Старт вакцинації на Буковині

15 100 доз вакцини виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield) доправили в область у ніч проти 25 лютого. Перших медиків розпочали щеплювати уже вранці.

  • На Львівщину привезли 42,2 тисячі доз вакцини від коронавірусу

Львівщина 25 лютого отримала 42,2 тисячі доз вакцини від коронавірусу, яку виготовляють за ліцензією компанії Oxford/AstraZeneca. Спочатку вакцинуватимуть членів мобільних бригад, які й робитимуть щеплення усім жителям області.

  • На Прикарпатті стартувала вакцинація

У Прикарпатській райлікарні у Надвірній зробили перше в області антиковідне щеплення. У цій лікарні ситуація складна: півтори сотні "ковідних" ліжок і усі зайняті. Загалом у перший день вакцинації в лікарні планують прищепити 20 працівників.

Вакцину на Прикарпаття привезли вночі – це 22 тисячі доз. Тобто буде провакциновано 11 тисяч людей.

Перше щеплення у Полтавській області зробили лікареві-інфекціоністу Роману Пономаренку. Полтавщина отримала 19300 доз вакцин Oxford/AstraZeneca Covishield індійського виробника для вакцинації від COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, вакцинація
В тему