22 Лютого 2021
Новини

У Луцьку хочуть підвищити вартість проїзду: наскільки і для кого

У Луцьку хочуть підвищити вартість проїзду: наскільки і для кого

У Луцьку обговорили питання оплати за проїзд у маршрутних таксі готівкою.

Про це стало відомо під час наради за участю директора департаменту економічної політики Бориса Смаля, начальника управління транспорту та зв’язку міської ради Володимира Степанова та перевізників, які обслуговують міські маршрути, - інформують в міськраді.

Розпочинаючи розмову, Борис Смаль зауважив, що попри попередні зустрічі та розмови, водії продовжують брати у пасажирів готівку. Це є порушенням умов договору і такого бути не повинно. Якщо перевізники не проведуть роботи зі своїми водіями і подібні випадки й надалі відбуватимуться, то з початку березня міська рада розриватиме з ними договори. Також він зазначив, що проводиться робота з перевізниками, які не працюють на міських маршрутах, щодо їх залучення до міських перевезень, але лише за умови готовності їх працювати згідно умов договору, тобто без обігу готівки у автобусах.

“Контроль у громадському транспорті посилюватиметься, і контролери разом з працівниками департаменту муніципальної варти виявлятимуть осіб, які не оплачують за проїзд електронним квитком”, - додав Борис Смаль.

Пропозицію окремих перевізників встановити вартість у 8 гривень для тих, хто платить готівкою, він назвав фактичною легалізацією обігу готівки у автобусах та відсутністю механізмів її контролю.

До Луцької міської ради надійшло звернення від п’яти перевізників щодо перегляду тарифу на перевезення пасажирів у міських автобусах у бік збільшення. Надані відповідні економічні розрахунки. Ці звернення вивчатимуться. Проте, до наданих документів є ряд запитань, адже розрахунки спираються виключно на дані перевезених пасажирів згідно валідації, тобто оплачених електронним квитком. Проте, у них не враховано тих пасажирів, які оплачують проїзд готівкою. Ці суми ніде не фіксуються. Обіг готівки у міському транспорті неможливо проконтролювати, і це дає підстави перевізникам вчергове вимагати у міської влади перегляду тарифів. Через людей, які не бажають розраховуватися електронними квитками, постраждають усі лучани та гості міста”, - розповідає Борис Смаль.

Наостанок зустрічі він наголосив, що виступає за те, аби перевізники могли мати прибуток, купувати новий транспорт, утримувати свої родини, платити податки та зарплати найманим працівникам, але вимагає дотримання умов договору щодо оплати проїзду електронним квитком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, громадський транспорт, Волинь, гроші
В тему

Останні матеріали