21 Лютого 2021
Новини

Зеленський ввів санкції проти двох країн

Зеленський ввів санкції проти двох країн

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) про санкції проти двох країн: Малі та Ємену.

Про це йдеться в указі президента.

В указі йдеться: "Увести в дію рішення РНБО від 19 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів... щодо Єменської Республіки".

Відповідний указ був запроваджений і щодо країни Малі.

Також Україна запровадила санкції проти компанії компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd (Сінгапур), якій належить ТОВ Спортмастер-Україна. Компанію додали до санкційного списку, згідно з рішенням РНБО і указом президента України №64/2021 від 19 лютого 2021 року.

Згідно з документом, запроваджується повна заборона на проведення компанією Sportmaster Operations торгових операцій, транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України.

Також забороняється ввезення її товарів, яке здійснює безпосередньо сама компанія або за допомогою представників іноземних держав. Щодо неї будуть застосовуватися санкції з метою запобігти виведенню капіталів за межі України.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО прийняла рішення накласти санкції щодо 19 юридичних і 9 фізичних осіб. У переліку фізичних осіб фігурують: Наталя Лавренюк (громадянка України, цивільна дружина Тараса Козака), Оксана Марченко (громадянка України, дружина Віктора Медведчука), Віктор Медведчук (громадянин України).

Санкції запроваджуються на три роки на все майно, яке є у власності згаданих осіб. Підстава: кримінальне провадження СБУ за ч. 5 ст. 258 "Фінансування тероризму".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, рнбо
В тему