17 Лютого 2021
Новини

На Рівненщині створять заповідник

На Рівненщині створять заповідник
Кабмін схвалив проєкт указу, який передбачає створення національного природного парку «Пуща Радзівіла».

Про це повідомив народний депутат, постійний представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Проєкт акту передбачає створення на території Сарненського району Рівненської області національного природного парку «Пуща Радзівіла». Він перебуватиме у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Загальна площа заповідника становитиме 24,2 тисячі гектарів земель — для порівняння, розмір Чернігова становить 7 900 гектарів. Ідеться про землі лісогосподарського призначення, запасу водного фонду, запасу сільськогосподарського призначення тощо. Тепер уряд має забезпечити функціонування цього парку як об'єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Мокан додає, що територія парку містить типові та малопоширені для Полісся природно-територіальні та ландшафтні комплекси, в основі яких — водні та водно-болотні об'єкти.

Варто зазначити, що 12 січня перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін повідомив, що на території Рокитнівського району Рівненщини розпочали роботи з облаштування цього парку. Новостворений заповідник долучиться до двох уже чинних національних природних парків у межах області — Дермансько-Острозького та Нобельського.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, володимир зеленський, кабінет міністрів
В тему