17 Лютого 2021
Новини

В Івано-Франківській області введуть жорсткий карантин

В Івано-Франківській області введуть жорсткий карантин

На Прикарпатті з 22 до 28 лютого запровадять карантин "червоного" рівня через стрімке поширення коронавірусу.

Відповідне рішення обласна комісія ТЕБ та НС ухвалила ,в середу на засіданні за участю міністра охорони здоров'я Максима Степанова та головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, - пише "Інтерфакс-Україна".

Ляшко зазначив, що керівництво області виконало вимоги МОЗ: підготувало 50% усіх лікарняних ліжок у регіоні для розміщення пацієнтів із COVID-19, 80% цих ліжок забезпечено підведенням кисню. Однак попри це місць для пацієнтів із коронавірусом у COVID-лікарнях Прикарпаття не вистачає.

Через таку ситуацію з 22 до 28 лютого заклади громадського харчування області можуть працювати лише "на винос". Розважальні заклади, нічні клуби, кінотеатри, спортивні зали мають призупинити роботу. Заборонено проводити культурні й релігійні заходи, а також вести очне навчання учнів 5-11 класів.

Члени комісії ухвалили низку рішень, спрямованих на збільшення ліжкового фонду для COVID-пацієнтів Прикарпаття, зокрема перепрофілювання кількох медзакладів для лікування хворих із коронавірусом та встановлення додаткових ліжок у медзакладах, що вже працюють із такими хворими.

Державна комісія ТЕБ та НС найближчим часом розгляне питання щодо запровадження обмежень на в'їзд та виїзд з Івано-Франківської області.

"Ситуація щодо поширення коронавірусної хвороби залишається напруженою, а в Івано-Франківській області вона вже, я б сказав, майже критична… Останні 10 днів спостерігається значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, і що найбільше нас лякає – госпіталізацій. 

Без додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів подолати або стримати це стрімке поширення коронавірусної хвороби неможливо", - зазначив Ляшко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: івано-франківськ, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему