16 Лютого 2021
Новини

Коронавірус у Франківську: в лікарнях пацієнтів розміщують у їдальні

Коронавірус у Франківську: в лікарнях пацієнтів розміщують у їдальні
У Франківську пацієнтів Центральної міської клінічної лікарні з пневмоніями та підозрами на COVID-19 немає де розміщувати.

Через погіршення ситуації в область виїхав головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Про це на оперативній нараді 16 лютого повідомила начальниця управління охорони здоров’я міськвиконкому Марія Бойко, - пише hromadske.

«Станом на сьогоднішній ранок у Центральній міській клінічній лікарні практично немає жодного вільного ліжка. Усі фізичні ліжка, які були в лікарні, які були на списанні, вже залучили. Пацієнти лежать у коридорах, у їдальнях, у кабінетах лікарів», — зазначила Бойко.

За її словами, загалом у лікарні 333 пацієнти з пневмоніями, а це — 95% заповненості. За минулу добу госпіталізували 95 людей, із них у 79 — пневмонія. Загалом на кисневих апаратах перебувають 89 людей і Центральній міській клінічній лікарні.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зазначив, що у лікарні найближчими днями мають виписати 50-60 людей, які зможуть доліковуватися вдома, щоб звільнити місця.

У міській клінічній лікарні № 1 зараз лікують 198 пацієнтів, з них — 155 хворих із пневмоніями. Ліжка у лікарні заповнені на 77%.

З неділі, 14 лютого, хворих госпіталізують в окремі відділення перинатального центру в місті. Там розгортають 80 ліжок для пацієнтів з COVID-19. 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що в Івано-Франківській області фіксують один із найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і за кількістю зайнятих ліжок (у середньому 73%, але у деяких населених пунктах — понад 90%). Загалом в області 9 339 активних хворих на COVID-19.

Ввечері 16 лютого очікується засідання місцевої комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Також в область виїхав головний санлікар Віктор Ляшко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: івано-франківськ, коронавірус, Надзвичайні події, лікарня
В тему