10 Лютого 2021
Новини

НАБУ розслідує махінації при закупівлі вакцин проти COVID

НАБУ розслідує махінації при закупівлі вакцин проти COVID

Проти чиновників МОЗ порушили справу щодо махінацій при закупівлі вакцин проти коронавірусу.

Про це на брифінгу в середу, 10 лютого, заявив перший заступник голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук, - пише korrespondent.

Так, відповідаючи на питання журналістів, чи відповідає дійсності інформація про відкриття провадження за підозрою голови МОЗ Максима Сепанова у зловживанні службовим становищем у зв'язку з нібито заблокованими ним іншими угодами про закупівлю вакцин проти коронавірусу на користь угоди з компанією Лекхім, Грищук відповів:

"Без прізвищ. НАБУ дійсно в лютому почало розслідування (буквально кілька днів тому) щодо закупівель вакцини".

При цьому подробиць і фігурантів Грищук не навів, посилаючись на таємницю слідства.

Тим часом, в Раді громадського контролю повідомили, що йдеться про закупівлю китайської вакцини Sinovac Biotech за завищеною ціною в 17,85 доларів за дозу за допомогою приватної фірми-посередника.

Цей випадок отримав широкий розголос у ЗМІ, оскільки спочатку ДП Медичні закупівлі почало переговори про закупівлю вакцини з орієнтовною вартістю близько 3 доларів і перебувало на фінальному етапі процесу.

Однак згодом міністр Максим Степанов в ручному режимі зупинив цей процес і доручив почати переговори щодо закупівлі китайської вакцини в компанії Sinovac Biotech.

Оприлюднена ціна закупівлі однієї дози вакцини стала чи не найвищою в світі, а її "загальна ефективність" під час останнього етапу тестування в Бразилії показала лише 50,38%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, Україна, вакцинація
В тему