10 Лютого 2021
Новини

Трамп ще на крок ближче до імпічменту

Трамп ще на крок ближче до імпічменту

У ніч на 10 лютого Сенат США визнав конституційним процес імпічменту 45-го президента Дональда Трампа.

Про це пише Страна з посиланням на CNN.

Питання про те, чи можна оголосити імпічмент колишньому президенту, ніколи не розглядалося в судах, і у фахівців з конституційного права щодо цього різні думки. Однак сенатори ухвалили, що можуть вирішити це питання самостійно. Таким чином, процес імпічменту буде продовжений.

За конституційність імпічменту проголосували 56 сенаторів, серед них - шість членів Республіканської партії. Але 44 сенатори-республіканці висловилися проти, тим самим дали зрозуміти, що будуть домагатися виправдання Трампа.

На підтримку імпічменту виступили демократи, але шість представників Республіканської партії – Білл Кессіді, Сьюзан Коллінз, Ліза Мурковскі, Мітт Ромні, Бен Сассо і Пет Тумі приєдналися до них.

В кінці минулого місяця сенатор-республіканець Ренд Пол вже ініціював голосування щодо цього питання. Тоді 55 сенаторів визнали імпічмент законним, а 45 – протизаконним. При цьому тільки п’ять республіканців висловилися за законність імпічменту.

З таким підходом у прихильників імпічменту поки немає можливості отримати більшість у дві третини голосів, необхідну для винесення обвинувального вироку.

Нагадаємо, Палата представників США у середу, 13 січня, вдруге оголосила імпічмент чинному тоді президенту США Дональду Трампу, звинувативши його у підбурюванні своїх прихильників до штурму Капітолію.

Як повідомлялося раніше, 6 січня Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати, оскільки прихильники чинного президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу.

Пізніше в Капітолії відновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дональд трамп, сша, імпічмент
В тему