9 Лютого 2021
Новини

«Недосяжний для людей»: про що Нескоромний заявив у відеозверненні

«Недосяжний для людей»: про що Нескоромний заявив у відеозверненні

Ексзаступник голови СБУ Дмитро Нескоромний, якого підозрюють в плануванні вбивства, записав відео.

У ньому він заявив про "зміну стратегії захисту" та скасування публічної пресконференції, - пише УП.

"Я записую це відео, по-перше щоб показати, що я живий, в безпеці і недосяжний для людей, які хотіли б мене усунути.

А по-друге повідомити, що завтрашньої пресконференції, на жаль, не буде: влада України оголосила мене в міжнародний розшук і за порадою адвокатів мені доведеться змінити тактику захисту. Як саме я буду чинити далі, буде залежати від того, як пройдуть переговори ... з представниками європейських правоохоронних органів", - сказав він.

Судячи з відео, Нескоромний читав свою заяву з листа. Він заявив, що отримав певні пропозиції, на які не може погодиться, як "діючий співробітник СБУ", проте готовий надати європейцям інформацію про "корупцію у вищих ешелонах влади".

Нескоромний заявляє, що Служба безпеки України, мовляв, зараз не працює в інтересах держави. За його словами багато співробітників СБУ завербовані іноземними спецслужбами, торгують даними, займаються контрабандою тощо. Глава СБУ Іван Баканов, мовляв, не контролює ситуацію у відомстві  і з цієї причини, немає повної картини і у президента Зеленського.

Нескоромний каже, що готовий надати приклади корупційних дій широкому загалу, якщо отримає санкцію від своїх юристів, та обіцяє "довести розпочате до кінця".

В Службі безпеки України кажуть, що не мають наміру коментувати "заяви маніпулятивного характеру".

"Тим більше, коли він є фігурантом резонансних кримінальних справ, а за оприлюдненими у ЗМІ матеріалами – ще й має проросійські та пропутінські погляди.

Тож будь-які такого роду заяви слід розглядати виключно через цю призму", - кажуть в СБУ.

Водночас в СБУ звертаються до всіх небайдужих громадян України, які мають факти та докази щодо будь-якої неправомірної діяльності СБУ та її співробітників, повідомляти про це в установленому порядку до відповідних правоохоронних органів.

Нагадаємо, в СБУ вважають мотивом замовлення вбивства голови Внутрішньої безпеки Андрія Наумова той факт, що той був єдиною перепоною для отримання колишнім першим заступником голови СБУ Дмитром Нескоромним високої посади в керівництві Служби.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, кримінал, Україна
В тему

Останні матеріали