9 Лютого 2021
Новини

Накопичувальна пенсія: коли запровадять

Накопичувальна пенсія: коли запровадять

Накопочувальну пенсію в Україні планують запровадити уже у 2021 році. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на форумі “Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді”.

Про це повідомляє УНН.

“Впевнений, що цього року ми всі побачимо вже запровадження законодавства і запровадження такої накопичувальної системи в Україні”, — заявив Шмигаль.

З його слів, уряд активно працює над цим з профільним комітетом Верховної Ради.

Шмигаль вказав, що уряд буде рухатись у напрямку створення накопичувальної пенсійної системи, адже наразі солідарна пенсійна системи "вичерпує себе як та система, яка дає можливість отримувати достойні і достатні пенсії". А запровадження накопичувальної пенсійної системи, з його слів, має забезпечити "достойні пенсії", і це — "елемент інвестицій в економіку, тому що накопичувальна пенсійна система — це один з найбільших інвесторів у тих економіках, де вона існує".

Що було раніше

У листопаді 2020 року уряд ухвалив рішення про рекомендацію ВР ухвалити законопроект щодо збільшення єдиного соціального внеску на 7 та на 15% для людей з важкою професією.

Так, пропонується збалансувати солідарну систему накопичувальним рівнем, коли особа має власний накопичувальний рахунок, на який щомісяця вона і її роботодавець сплачують внески.

Інші плани уряду на 2021 рік

Окрім пенсійної системи, зі слів очільника уряду, у 2021 році планується робота щодо ринків енергоресурсів, ринку газу, ринку землі — його повноцінний початок функціонування. Уряд планує продовжити реформу митниці, Державної податкової служби.

“Створення, початок створення — на жаль, неможливо створити фондовий ринок в державі за один рік, тому початок створення фондового ринку за сприяння наших партнерів і ЄБРР, АТПП, USAID — ми запрошуємо й інших партнерів для створення дуже якісного ринку, якісних бірж в Україні, які зовсім по-іншому дадуть можливість залучати капітал в економіку і управляти ним в економіці України”, — повідомив Шмигаль.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Денис Шмигаль
В тему

Останні матеріали