6 Лютого 2021
Новини

В Україні знову підвищиться тариф на електроенергію

В Україні знову підвищиться тариф на електроенергію

В Україні ціни на електроенергію виростуть на 38% або 52%.

Отож, без електричного опалення звичайні сім’ї  можуть заплатити більше  приблизно на 127-174 грн, а з електрокотлом – на 640-873 грн на місяць.

Це випливає з оцінок Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Важливо відзначити, що це всього лише прогноз, який складено на експертному аналізі. У підсумку ж тарифи можуть зрости більш істотно, або ж взагалі не зміняться.

OBOZREVATEL писав про декілька можливих сценаріїв зростання тарифів на електроенергію. Один із них передбачає, що з 1 квітня 2021-го за споживання понад 300 кВт*год за кожен потрібно буде платити 3,42 грн (зараз 1,68 грн). Про це заявив глава комітету з питань житлово-комунального господарства Громадської ради при КМДА Олег Попенко. Експерт посилається на власні джерела. Це подорожчання зачепить велику кількість населення, за винятком пенсіонерів, адже 300 кВт*год – це споживання середньостатистичних домогосподарств, які мають багато сучасної побутової техніки та регулярно її використовують.

"В Україні дефіцит бюджету і на нас намагаються перекласти борги "зелених" інвесторів. Коли в Україні масово прийшли "зелені" інвестори – їм встановили найвищий тариф. Зараз потрібно з ними розраховуватися. Ми одночасно вбиваємо дешеву атомну електроенергію і змушуємо державу купувати найдорожчу електроенергію в Європі. У держави грошей немає і вона піднімає нам із вами тарифи".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, електроенергія, економіка, комунальні послуги
В тему