5 Лютого 2021
Новини

Коронавірус у вагітних: плаценти мають травму

Коронавірус у вагітних: плаценти мають травму

Плаценти 16 жінок, які мали позитивний результат на COVID-19 під час вагітності, показали пошкодження.

Патологічні обстеження проводили безпосередньо після народження, - йдеться у новому дослідженні Північно-Західного університету. 

Тип пошкодження, що спостерігається в плаценті, показує ненормальний кровотік між матерями та їх дітьми в утробі матері, вказуючи на нове ускладнення COVID-19. Результати, хоч і ранні, можуть допомогти повідомити, як слід клінічно спостерігати за вагітними жінками під час пандемії. 

Доктор Емілі Міллер з Файнберга та Північно-Західної медицини

«Більшість з цих дітей були народжені доношеними після нормальної вагітності, тому ви не очікуєте, що знайдете щось погане з плацентами, але, здається, цей вірус викликає певну травму в плаценті», - сказав головний автор дослідження Джеффрі Гольдштейн, доцент кафедри патології в Північно-Західному університеті імені Фейнберга та патолог. 

«Здається, це не спричиняє негативних наслідків у народжених немовлят на основі наших обмежених даних, але це підтверджує ідею про те, що за жінками з COVID слід ретельніше стежити», - додає він.

Цей посилений моніторинг може бути у формі не стресових тестів, які перевіряють, наскільки добре плацента доставляє кисень, або ультразвукові дослідження, які вимірюють, чи росте дитина здоровими темпами, сказала співавторка Емілі Міллер. 

У п'ятнадцяти пацієнтів народилися живі немовлята в третьому триместрі, проте в однієї пацієнтки викидень стався у другому триместрі. 

«Цей пацієнт протікав безсимптомно, тому ми не знаємо, чи спричинив викидень вірус, чи він не пов’язаний», - сказав Гольдштейн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, вагітність
В тему