4 Лютого 2021
Новини

Арабатська Стрілка б'є рекорди за кількістю відпочивальників восени і взимку

Арабатська Стрілка б'є рекорди за кількістю відпочивальників восени і взимку

У 2021 році на подив місцевих жителів і туристичних експертів потік відпочивальників на Арабатську Стрілку не зупиняється навіть в лютому.

Для холодної пори року курорт б'є всі рекорди за кількістю відпочивальників на Азовському морі, повідомляє Depo з посиланням на Azov.UA.

В останні роки багато морських курортів України пропонують відпочинок увесь рік. Частково об'єкти продовжують працювати після закінчення сезону і створюють у себе на території відповідні умови. Але серед усіх рекреацій Азова тільки Арабатська Стрілка може похвалитися природними даними, які дозволяють купатися під відкритим небом посеред зими.

Причини популярності

Термальні джерела, а заодно з ними і рожеве озеро, стали причиною, з якої туристи все активніше відкривають для себе курортний регіон і долучаються до нових видів відпочинку.

Гарячі озера Арабатської Стрілки викликають інтерес у потенційних туристів і змушують залишати свої теплі будинки і їхати на Азовське море, де, здавалося б, нічого робити взимку.

Вода в басейнах в середньому тримається на рівні + 38-40 ?С, що дозволяє відчувати себе цілком комфортно.  До її складу входить ряд хімічних речовин - бром, бор, йод та інші, наділених корисними  для людського організму властивостями та ефективних при лікуванні опорно-рухового апарату, захворювань серцево-судинної, сечостатевої, нервової систем.

Таким чином, на джерела приїжджають не тільки для розваги, але і з метою оздоровлення.  І з кожним роком бажаючих стає все більше.

«Якщо не брати до уваги дощові дні, щовихідних за нашими підрахунками тільки одні "Арабатські Терми" відвідує близько 1.5-2 тисяч чоловік в день.  В районі свят цей показник подвоювався.  Це незвично високий туристичний трафік для зими в цьому регіоні», - розповідає головний редактор НМП "Арабатська Стрілка", Євген Смєльчаков.

Де знаходяться джерела Арабатської коси

Взимку можна відвідати два джерела на косі.  Перше розташоване на південь від села Щасливцеве біля клініки доктора Козявкіна з боку дороги.  Це стихійний басейн з безкоштовним доступом.

Друге гаряче озеро знаходиться далі по косі на південь від села Стрілкове і входить до складу комплексу для відпочинку «Арабатські Терми».  Дана купіль облагороджена, навколо є зона відпочинку з шезлонгами, а поруч - місце для перекусу, зручні роздягальні та туалети.  Вхід на територію комплексу коштує 100 гривень в залежності від часу перебування.

Разом із відвідуванням джерел туристи можуть вирушити до ще однієї місцевої визначної пам'ятки - рожевого озера в селі Приозерне на самому початку коси.  Тут перед ними відкриється по-справжньому захоплюючий краєвид, намальований самою природою.  Рожевий колір води взимку менш інтенсивний, але все ж не позбавлений оригінальності і краси.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, відпочинок
В тему