4 Лютого 2021
Новини

Гормональні контрацептиви: так чи ні

Гормональні контрацептиви: так чи ні

Часто жінки не використовують гормональні контрацептиви, адже думають, що вони можуть спровокувати депресію та самогубство, що є міфом.

Нове дослідження Північно-Західного університету виявило, що гормональні контрацептиви - таблетки, спіралі, вагінальні кільця тощо - не викликають депресії, і жінки повинні сміливо вибирати з широкого спектра ефективних доступних методів контролю за народжуваністю. 

«Це дуже поширене занепокоєння», - сказала старша авторка, керівниця загального акушерства та гінекології Медичного факультету Північно-Західного університету й гінекологиня Джессіка Кілі.

Це дослідження першим надало рекомендації в офіційному журналі Американської психіатричної асоціації щодо вибору контрацептивів для жінок із депресією та іншими психічними розладами. Дослідження являє собою всебічний огляд опублікованого дослідження контрацептивів для жінок з психічними розладами. Мета авторів - допомогти жінкам спланувати вагітність на той час, коли вони можуть керувати як своїм психічним, так і репродуктивним здоров’ям. 

«Коли ви переглядаєте всю літературу і запитуєте: «Чи викликають гормональні контрацептиви депресію?». Відповідь однозначно буде «ні», - сказала авторка-кореспондентка Кетрін Віснер.

«Клінічні дослідження та рандомізовані плацебо-контрольовані дослідження жінок з психічними розладами повідомляють про однакові показники симптомів настрою у споживачів гормональних контрацептивів у порівнянні з тими, хто їх не вживає», - додала Віснер. 

За її словами, у деяких випадках гормональні контрацептиви можуть навіть допомогти стабілізувати або зменшити частоту симптомів настрою у жінок з психічними розладами, показало дослідження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс, лікування, Поради, дослідження, психіатрія
В тему