5 Лютого 2021
Новини

Як зараз живе улюблениця мільйонів «Рабиня Ізаура»?

Як зараз живе улюблениця мільйонів «Рабиня Ізаура»?

У країнах колишнього СРСР «Рабиня Ізаура» була найпершим із закордонних серіалів. Виконавиця ролі головної героїні Луселія Сантус стала зіркою світового масштабу, десятки мільйонів людей її просто обожнювали й обожнюють досі. Уперше в СРСР «Рабиню Ізауру» показали понад 30 років тому, через десятиліття після виходу серіалу. В основі сюжету було життя африканських рабів у Бразилії і найголовнішої раби – Ізаури. На момент зйомок фільму Луселії Сантус було 19 років, і до цього вона ніколи не грала на телебаченні. Коли вона з’являлася на екрані – життя зупинялося…

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Бразильський телеканал не заплатив грошей

Усі, від малого до старого, буквально прилипали до екранів телевізорів. Вулиці порожніли. І ця «епідемія» накрила 150 країн світу, які купили права на трансляцію серіалу. Як розповідає сама Луселія, у Боснії навіть бомбити переставали, поки йшла стрічка. «Рабиня Ізаура» стала найбільш прибутковим серіалом у всій історії бразильського телебачення. А Луселія Сантус – справжньою суперзіркою.

Вона могла стати мільйонеркою. Але цього не сталося. За продаж серіалу в інші країни їй… нічого не заплатили, вона просто отримувала зарплату за зйомки – 2 тисячі доларів на місяць. Ще стільки ж вона отримувала за роботу в театрі. На той час вона вважала себе дуже багатою і через декілька років змогла купити собі невеличку квартиру.

«Глобу» – головний бразильський телеканал і потужний у країні виробник серіалів – заборгував Луселії величезну суму коштів. 40 років він використовував її для своєї розкрутки і не просто не розрахувався з нею, а й обірвав усі зв’язки. Канал продавав серіали за її участю за кордон, а гроші йшли в кишеню керівництву. Луселія ж мовчала з надією на те, що її покличуть у новий серіал. Через це вона пережила довгий і важкий період депресії. А потім найняла адвоката і почала судитися із «Глобу». Вистояти акторці, як вона сама розповідає, допоміг буддизм, який вона прийняла після поїздки до Тибету.

Луселія Сантус була одружена з іменитим диригентом Джоном Нешлінгом. Але їхній шлюб тривав усього 4 роки. У пари є 37-річний син Педро дос Сантос Нешлінг, який також став актором. Кілька років тому у Луселії народилася онучка Кароліна.

Культова суперзірка не має навіть власного авто

Через кілька років після завершення серіалу Луселія Сантус оголилася для бразильської версії популярного журналу «Playboу». А у 57 років вона взяла участь у бразильській версії телепередачі «Танці із зірками». Це стало несподіванкою для усіх, адже це фактично неймовірно, щоб жінка у такому віці танцювала нарівні з 20-річними! Але, хоч вона ніколи не лягала під ніж і не робила пластики. Навіть нині, у свої 64, має просто неймовірний вигляд. Більше ніж 45 років їй ніколи не дати. У неї пряме чорне волосся середньої довжини, яке вона часто любить заплітати у дві косички, тендітна і завжди надзвичайно просто одягнена. А її найулюбленіша страва – червоний борщ.

Правда, рецепт його приготування істотно відрізняється від нашого. Туди входять лише червоний буряк, імбир, часник і сметана. М’яса вона не вживає взагалі – віддає перевагу овочам і фруктам. Окрім здорового харчування, Луселія має ще один рецепт краси – ягоди асаї, які ростуть на пальмах у Бразилії. Їх ще називають еліксиром молодості. 

Луселія Сантус працює в театрі, на цю зарплатню й живе. А ще вона дає майстер-класи та навчає інших акторського мистецтва.  Але порівняно з доходами в кіноіндустрії – це копійки.

У рідній Бразилії її досі впізнають на вулиці, усміхаються, просять автографи і фотографуються з нею. Від людей вона не ховається. У неї немає особистих охоронців і навіть власного авто. Їздить жінка автобусами і в метро. Каже, головне для неї – народна любов. Після виходу серіалу їй ще довгі роки приходили листи з усієї планети, буквально мішками. Чоловіки зізнавалися їй у кохані і пропонували руку та серце.

У рідному Ріо-де-Жанейро вона регулярно піднімається на гори. Це займає кілька годин, і для неї це замість тренувань у тренажерному залі. А ще Луселія – відома у Бразилії активістка. Вона займається захистом амазонських лісів від вирубки і порятунком тварин. А в Ріо-де-Жанейро навіть взяла під опіку притулок, вихованцями якого є 138 котів. Вона мріє, щоб кожна людина на Землі посадила хоча б 100 дерев, у тому числі і в Україні.

У 2018 році Луселія особисто відвідала нашу країну. Разом із українським телеведучим Дмитром Комаровим вони відправилися в мінітур країною. У Харкові Луселія навіть заспівала українською мовою «Червону руту»…

Ганна Лісова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: фільми
В тему