31 Січня 2021
Новини

Протести в Білорусі тривають пів року: на вихідних затримали знову 100 осіб

Протести в Білорусі тривають пів року: на вихідних затримали знову 100 осіб

У Мінську затримали понад сотню учасників акцій протесту. Акції протесту проти Лукашенка в Білорусі тривають уже пів року.

За даними білоруського правозахисного центру "Вясна", в Мінську під час проведених у неділю, 31 січня, акцій протесту затримано щонайменше 107 осіб.

Список з прізвищами затриманих постійно оновлюється на сайті центру. Більшість затримань відбулося в Мінську, два затримання - в Гродно, а одне - в Новогрудку (Гродненська область). Деяких затриманих уже відпустили.

Раніше правозахисники повідомляли, що серед затриманих опинилися й швейцарська журналістка Люція Чіркі, однак потім її відпустили.

Тим часом у ГУВС Мінміськвиконкому повідомили агентству "Інтерфакс", що мінська міліція надасть офіційний коментар дещо згодом.

Нагадаємо, в Білорусі від 9 серпня 2020 року тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, офіційним переможцем яких було оголошено Олександра Лукашенка, який незмінно займає посаду президента країни останні 26 років.

Як правило акції протесту відбуваються у вихідні й зазвичай наражаються на жорсткі дії білоруських силовиків. Останнім часом акції протесту змінили формат і відбуваються вони не в центрі, а в різних районах Мінська.

Європейський Союз, США, Велика Британія та Канада відмовилися визнавати офіційні результати виборів, вважаючи їх сфальсифікованими, та запровадили санкції проти керівництва Білорусі - Олександра Лукашенка та його оточення. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, білорусь, акція протесту
В тему