27 Січня 2021
Новини

Луцьку школу №13 можуть добудувати за державні кошти

Луцьку школу №13 можуть добудувати за державні кошти

У голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка просять видіти кошти на добудову школи №13.

Відповідний запит 27 січня під час сесії Луцькради озвучив депутат Роман Бондарук.

Як йдеться у депутатському запиті, кількість учнів збільшилася вдвічі через реформу, що передбачає приєднання до міста трьох ОТГ.

«Існуюча будівля навчального закладу не здатна належним чином забезпечити всіх дітей якісними освітніми послугами», - йдеться у запиті.

Роман Бондарук додає, що через те, що корпус №2 переповнений, дітей навчають у дві зміни. У школі також відсутні спортивна та актова зали. Він зауважує, що до того ж їдальня знаходиться в іншому корпусі, через що виникають незручності.

Депутат наголошує, що особливо гостро питання школи постало після закриття корпусу №1, де навчалися початкові класи й проходила фізкультура.

До слова, батьків хвилює питання добудови корпусів №2 і №3, на які ще у 2018 році зробили проектно-кошторисну документацію на 496 тисяч гривень.

У грудні минулого року проект реконструкції школи потрапив на конкурс об’єктів, які фінансуються за кошти ДФРР у 2021. Проте фінальну частину він не пройшов.

У держбюджеті на 2021 рік передбачили кошти на програму «Спроможні школи».

«Просимо вас посприяти у включенні в перелік шкіл по цій програмі, яка дозволить профінансувати реконструкцію школи», - резюмує  Роман Бондарук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, школа
В тему