23 Січня 2021
Новини

На акції по всій Росії вийшли щонайменше 110 тисяч людей

На акції по всій Росії вийшли щонайменше 110 тисяч людей

На акцію протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального в Москві вийшли щонайменше 40 тисяч осіб.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Агентство пише, що акція «Свободу Навальному!» - одна з найбільших неузгоджених акцій в столиці Росії за останні роки. Водночас у поліції Москви станом на 13:40 за Києвом стверджували, що в акції беруть участь близько 4 тис. осіб.

За інформацією ОВД-Инфо, в Москві станом на 16:30 за Києвом затримали 513 осіб. По всій Росії затримано 1614 осіб.

РИА Новости з посиланням на джерело повідомляє, що на мітингах в Москві постраждали 39 силовиків. МБХ Медіа повідомляє, що в акціях на підтримку Олексія Навального в Росії взяли участь щонайменше 110 тис. осіб. Протести пройшли майже в 100 містах.

Раніше в Москві під час протестів затримали Юлію Навальну. Учасників акції на підтримку Олексія Навального жорстко розганяють і затримують.

Першими на протести вийшли жителі східних регіонів Росії. На акції на підтримку Навального зібралися в Хабаровську, Южно-Сахалінську, Владивостоці, Магадані та інших східних містах РФ.

Крім арешту Навального, ще одним каталізатором протестів став вихід розслідування його команди ФБК про розкішний палац під Геленджиком, яким через довірених осіб володіє президент РФ Володимир Путін.

17 січня Олексія Навального затримали при проходженні прикордонного контролю в московському аеропорту Шереметьєво. Політик повернувся до Росії з Німеччини, де лікувався і відновлювався від наслідків отруєння нервово-паралітичною речовиною Новачок.

За 16 годин після повернення до Росії Навального заарештували на 30 діб - до 15 лютого. Засідання суду проходило в будівлі відділення поліції в підмосковних Хімках.

Відразу після засідання політика перевезли до СІЗО Матроська тиша в Москві. Він перебуватиме там щонайменше до наступного судового засідання, на якому мають розглянути клопотання про заміну умовного покарання на реальний термін. Засідання суду перенесено з 29 січня на 2 лютого.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, акція протесту
В тему