Відео

Протести в Росії: силовиків атакують снігом, проте арешти тривають

Протести в Росії: силовиків атакують снігом, проте арешти тривають

У Москві сьогодні також проходять масові акції протесту в підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального. Вже є перші постраждалі з боку мітингарів, а в силовиків полетіли фаєри та сніжки.

Про це повідомляє низка російських ЗМІ.

Зараз протестувальники рухаються колоною на Червону площу, де розташований Кремль, який є адміністрацією президента Росії Володимира Путіна.

На Тверській, хтось з учасників протесту на шляху до Червоної площі кинув в бік силовиків фаєр, а інші протестувальники кидають у правоохоронців сніжки та інші предмети. У відповідь силовики намагаються відтіснити протестувальників з Тверської.

Фаєри та перші постраждалі: мітингарі в Москві йдуть на Червону площу

Є інформація про перших потерпілих у сутичках з силовиками в Москві. Журналісти повідомляють, що з колони протестувальників вивели декілька осіб з різними травмами. Точна кількість постраждалих - невідома.

Учасників акції протесту в Єкатеринбурзі співробітники ОМОНу вигнали на кригу міського ставу, після чого почали жорстоко затримувати. Чотирьох людей поклали обличчям у сніг. У відповідь демонстранти закидали силовиків снігом. У соцмережах вже назвали зіткнення в Єкатеринбурзі "льодовим побоїщем".

Подібна ситуація сталася і в Уфі, де протестувальники почали закидати правоохоронців снігом.

Жорсткі затримання також пройшли в Омську. Протестувальників затягували в автозаки прямо по льоду.

При цьому в деяких містах демонстранти намагаються блокувати прохід правоохоронцям. А в Челябінську силовики потрапили у велику пробку по дорозі до місця збору протестувальників з-за снігоприбиральної техніки, яка вийшла на дороги.

За данними "ОВС-Інфо", станом на 14:20 в Росії затримали 863 учасників протестів. Найбільше затримань в Москві (191) і Санкт-Петербурзі (139).

Нагадаємо, сьогодні в містах Росії почалися акції протесту з вимогою звільнення арештованого опозиціонера Навального. Опозиціонера відправили в СІЗО після його повернення з Німеччини, де він лікувався після отруєння бойовою отрутою. У причетності до отруєння Навального підозрюють російські спецслужби.

Крім того, як повідомили журналісти Bloomberg, Навальному в Росії загрожує до 10 років позбавлення волі. Щодо нього російська влада зараз розслідує відразу декілька справ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, акція протесту
В тему

Останні матеріали