5 Січня 2021
Новини

Топ фейкових визначних місць планети

Топ фейкових визначних місць планети

Як робити гроші з повітря? Насправді, це не так складно. Деякі визначні місця живуть винятково завдяки красивим легендам і довірливим туристам.

Ось про що не розкажуть гіди, адже ці пам’ятки – щонайменше сумнівні, а часто – фальшиві.

  1. Де народився Колумб

У Генуї гід покаже будинок, в якому жив маленький Колумб. Однак його побудували через кілька століть після народження Христофора Колумба! Окрім того, на звання батьківщини першовідкривача Америки претендують відразу шість міст Іспанії і Італії. Тож нема вагомих доказів, що він народився саме в Генуї.

З таким же успіхом можна відвідати будинок Колумба в іспанському місті Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія. Тут зараз розташований музей, присвячений знаменитим подорожам моряків. Про нього хоча б відомо, що Колумб там дійсно зупинявся.

  1. П’ять могил Ісуса Христа

В Японії розташоване доволі незрозуміле для більшості християн місце: могила Ісуса Христа. Вона буцімто – у селі Сінго на півночі країни. На могилі два хрести: один символізує розіп’ятого Христа, а інший – його брата Ісукірі. Японські християни вважають, що Ісус не прийняв смерть на хресті. Мовляв,  за нього в Єрусалимі розіп’яли його самовідданого брата, а Христос провів ранні роки в Японії. Вже потім помандрував на Близький Схід, де і відбулися описані в Біблії події. Після розп’яття брата, вважають місцеві жителі, Христос повернувся до Японії, де прожив до 106-річного віку.

У світі існують ще як мінімум чотири могили Христа: три в Єрусалимі і одна в індійському штаті Кашмір.

  1. Переробка XX століття: Стоунхендж

Британський Стоунхендж подають як стародавню кам’яну споруду, одну з найзагадковіших і найславетніших археологічних пам’яток світу.

Вчені регулярно публікують дослідження про те, як і для чого древні люди вибудовували по колу ці велетенські брили.

Однак в жодному путівнику не публікуються фотографії масштабної реконструкції пам’ятки, яка тривала в XX столітті.

Ці кадри недавно потрапили в мережу і доводять, що Стоунхендж – вже не той, що був у давнину.

У 1958 році його розібрали і звели заново з використанням сучасної техніки і бетону.

  1. Два полюси холоду

Мешканці якутського Оймякону називають своє село полюсом холоду – найхолоднішим місцем на Землі. Це приманює в глухе село чимало любителів екзотики і екстриму.

Успішно продаються турпакети «Експедиція на полюс холоду». Оймяконці заробляють на життя, будучи зайнятими в турбізнесі.

Однак насправді звання полюсу холоду – спірне. І якщо вже бути зовсім точним, то рекордна температура в Верхоянську була нижчою, ніж в Оймяконі, склавши -67,8°С в 1885 році.

  1. Лох-Несс: гроші з повітря

Чи могло шотландське озеро Лох-Несс розраховувати на всесвітню славу, якби не було легенди про таємниче чудовисько? Під брендом неіснуючого Нессі розвинулася ціла індустрія з готелями, ресторанами, катерами та турфірмами.

  1. Місто Ромео і Джульєтти

Шекспір, написавши «Ромео і Джульєтту», забезпечив безбідне життя італійському місту Верона. Мільйони туристів оглядають будинок Ромео і будинок Джульєтти, де їм показують «той самий» балкон, на якому відбувалася ключова любовна сцена п’єси.

Обов’язково також відвідують гробницю Джульєтти – потік туристів не вичерпується вже кілька століть.

І рідко хто згадує, що насправді Ромео і Джульєтти у Вероні ніколи не було.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: туристи, цікаві факти, цікаво знати
В тему