Актуальний рецепт від Ектора Хіменеса-Браво: суп Ахіако надасть сил і енергії
Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво запропонував рецепт супу з Колумбії, який відтворить водний баланс та надасть сил і енергії.
«У перші дні року ми всі впадаємо в майонезну кому. У мене є чудовий рецепт супу з Колумбії.
За традицією 1-го або 2-го січня вся родина збирається та рушає на берег ріки, щоб зварити суп на вогнищі.
Вам знадобиться:
- 2 великі курячі грудки, з кістками та шкіркою;
- 1 велика цибуля (грубо нарізана);
- 5 зубчиків часнику (грубо подрібнених);
- 1 ст.л. крупної солі;
- 1 ст.л. меленого перцю;
- 2 ст.л. оливкової олії;
- 4 склянки курячого бульйону;
- 0,5 кг картоплі;
- 1,5 склянки заморожених ядер кукурудзи;
- 1 пучок кінзи, зі стеблами (добре промити і перев’язати);
- 1 пучок зеленої цибулі (промити і перев'язати);
- 2 ст.л. сушеного орегано;
- 2 авокадо (без кісточок, очищених від шкірки та тонко нарізаних);
- 1/2 склянки сметани або крем-сиру;
- 1/2 склянки подрібненого листя кінзи;
- 2 ст. л. каперсів (подрібнених).
Помістіть курку в скляний або керамічний посуд. Зверху цибулю, часник, сіль і перець.
Накрийте кришкою та поставте в холодильник на 8 - 24 години. Курка має добре промаринуватись.
Нагрійте оливкову олію у важкому посуді з кришкою на 4 літри на середньому вогні.
Додайте курку з її маринадом і підрум’яніть кожну сторону, приблизно 6 хвилин.
Налийте бульйон і зробіть вогонь сильніше.
Коли суміш закипить, зменште вогонь до середньо-слабкого, потім накрийте кришкою і тушкуйте. Варити, поки курка не стане м’якою, 30 хвилин.
Перекладіть курку на окрему тарілку. Бульйон відставте.
Коли охолоне достатньо, зніміть шкіру з курки і викиньте. Курячі грудки наріжте або порвіть на смужки, а кістки викиньте.
Помістіть картоплю в казан із залишками рідини. Накрийте кришкою і варіть близько 5 хвилин.
Додайте кукурудзу, кінзу, зелену цибулю та орегано. Тушкуйте 20 хвилин або поки картопля не стане м’якою, але не пересмаженою.
Вийміть кінзу та зелену цибулю, а курку поверніть у ємність. Тушкуйте ще кілька хвилин, поки курка не прогріється.
Подавати з авокадо, сметаною та зеленню», - розповів кухар.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.