2 Січня 2021
Новини

Актуальний рецепт від Ектора Хіменеса-Браво: суп Ахіако надасть сил і енергії

Актуальний рецепт від Ектора Хіменеса-Браво: суп Ахіако надасть сил і енергії

Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво запропонував рецепт супу з Колумбії, який відтворить водний баланс та надасть сил і енергії.

«У перші дні року ми всі впадаємо в майонезну кому. У мене є чудовий рецепт супу з Колумбії.

За традицією 1-го або 2-го січня вся родина збирається та рушає на берег ріки, щоб зварити суп на вогнищі.

Вам знадобиться:

  • 2 великі курячі грудки, з кістками та шкіркою;
  • 1 велика цибуля (грубо нарізана);
  • 5 зубчиків часнику (грубо подрібнених);
  • 1 ст.л. крупної солі;
  • 1 ст.л. меленого перцю;
  • 2 ст.л. оливкової олії;
  • 4 склянки курячого бульйону;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 1,5 склянки заморожених ядер кукурудзи;
  • 1 пучок кінзи, зі стеблами (добре промити і перев’язати);
  • 1 пучок зеленої цибулі (промити і перев'язати);
  • 2 ст.л. сушеного орегано;
  • 2 авокадо (без кісточок, очищених від шкірки та тонко нарізаних);
  • 1/2 склянки сметани або крем-сиру;
  • 1/2 склянки подрібненого листя кінзи;
  • 2 ст. л. каперсів (подрібнених).

Помістіть курку в скляний або керамічний посуд. Зверху цибулю, часник, сіль і перець.

Накрийте кришкою та поставте в холодильник на 8 - 24 години. Курка має добре промаринуватись.

Нагрійте оливкову олію у важкому посуді з кришкою на 4 літри на середньому вогні.

Додайте курку з її маринадом і підрум’яніть кожну сторону, приблизно 6 хвилин.

Налийте бульйон і зробіть вогонь сильніше.

Коли суміш закипить, зменште вогонь до середньо-слабкого, потім накрийте кришкою і тушкуйте. Варити, поки курка не стане м’якою, 30 хвилин.

Перекладіть курку на окрему тарілку. Бульйон відставте.

Коли охолоне достатньо, зніміть шкіру з курки і викиньте. Курячі грудки наріжте або порвіть на смужки, а кістки викиньте.

Помістіть картоплю в казан із залишками рідини. Накрийте кришкою і варіть близько 5 хвилин.

Додайте кукурудзу, кінзу, зелену цибулю та орегано. Тушкуйте 20 хвилин або поки картопля не стане м’якою, але не пересмаженою.

Вийміть кінзу та зелену цибулю, а курку поверніть у ємність. Тушкуйте ще кілька хвилин, поки курка не прогріється.

Подавати з авокадо, сметаною та зеленню», - розповів кухар.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рецепти, Таблоїд
В тему