20 Грудня 2020
Новини

У Луцьку хворому на коронавірус довелося їхати у лікарню на таксі

У Луцьку хворому на коронавірус довелося їхати у лікарню на таксі

У Луцьку Анатолій Доброчинський, хворий на коронавірус,  змушений був сам на таксі добиратися до лікарні. Швидка не захотіла за ним приїздити, бо чергова телефоном не почула в нього задишки.

Анатолій Доброчинський вже тривалий час лікував удома запалення легень. Дистанційно консультувався із сімейним лікарем. З початку тижня його стан суттєво погіршився, і лікар порадив викликати швидку.

Про це повідомляє ІА "Конкурент".

"Сьогодні вночі чергова швидкої медичної допомоги під номером 22 (так вона назвалась, коли я спитав ПІБ) відмовилася приїжджати до мене на виклик (температура 38,6, запалення легень), аргументуючи це тим, що ця температура не висока, і що в розмові зі мною по телефону вона не почула задишки. Потім вже з температурою 39 я сам поїхав в інфекційну, де мені відібрали тести на COVID і поклали на стаціонар", – написав у соцмережах обурений чоловік.

Анатолій пояснив, що викликати швидку йому сказав сімейний лікар.

"Я в шоці був з тої чергової. Звертався на гарячу лінію ЦГЗ місцевого, щоб залишити скаргу. В інфекційній при огляді мені сказали, що по симптомах у мене запалення, спричинене COVID-19, та поклали в лікарню", – каже чоловік.

У луцькому центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф кажуть, що ситуацію перевірили. Прослухавши запис розмови, з'ясували, що пацієнт два тижні перебував на амбулаторному лікуванні. Направлення на ПЛР-тест йому мав дати сімейний лікар. А чергова, яка розмовляла з Анатолієм, діяла згідно з інструкцією. Вона не побачила достатніх причин для того, аби відправити до хворого бригаду швидкої допомоги.  

Нагадаємо, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко дав поради, як правильно харчуватися під час епідсезону. Він пояснив, що секретних харчових продуктів проти коронавірусу немає, але можна зміцнити імунітет.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, коронавірус, швидка допомога
В тему