17 Грудня 2020
Новини

У Лесиному виші відбулась міжнародна конференція

У Лесиному виші відбулась міжнародна конференція

У ВНУ імені Лесі Українки відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми розвитку природничих та гуманітарних наук».

Про це інформує відділ зв’язків із громадськістю ВНУ імені Лесі Українки.

15 грудня організатори заходу мали на меті дослідити актуальні проблеми розвитку природничих і гуманітарних наук та розробити рекомендації щодо їх розв’язання на основі думок і поглядів молодих учених.

200 молодих науковців, аспірантів і студентів із Університету імені Лесі Українки й інших закладів вищої освіти України цьогоріч взяли участь в конференція. Зокрема, серед учасників були науковці з Харкова, Києва, Львова, Кривого Рогу, Білої Церкви, Мелітополя, Запоріжжя, Миколаєва, Хмельницького, Переяслава та Острога. Міжнародні учасники представляли Інститут хімічної фізики твердих тіл імені Макса Планка з м. Дрезден (Німеччина).

Загалом учасники подали на конференцію понад 260 тез доповідей. Найпопулярнішими були такі секції як: «Географія, туризм, землеустрій», «Хімія, фармація» та «Історія і політологія».

Учасники конференції працювали за 18 напрямами, серед яких: економіка; педагогіка; юридичні науки; фізика, математика, інформатика; сучасні інженерія, техніка та технології; хімія, фармація; екологія; біологія; історія і політологія; національна та кібернетична безпека; філологія; фізичне виховання і спорт; культура та мистецтво; міжнародні відносини; журналістика, видавнича справа та редагування; фізична терапія, ерготерапія; географія, туризм, землеустрій; психологія та соціологія.

В офіційному відкритті роботи конференції взяли участь ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Лариса Засєкіна, начальник науково-дослідної частини Ірина Глова, голова Ради молодих вчених та молоді науковці й студенти Генадій Голуб.

«Роль науки в житті людини неоціненна. Усім, що маємо сьогодні, ми завдячуємо науці та науковцям. Наука – цікава річ. Вона не робиться індивідуально, адже кожну статтю потрібно обговорити, подискутувати. Без цього неможливо. В університетах наука – пріоритет. І я щиро дякую Ларисі Засєкіній, Ірині Глові та вам усім за активну роботу в цьому напрямі. Дякую усім за небайдужість і за участь у конференції. Бажаю плідної роботи, хороших дискусій, сили та здоров’я», – сказав ректор вишу Анатолій Цьось у своєму вітальному слові.

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Лариса Засєкіна побажала молодим ученим сміливості та наукової пристрасті: «Пам’ятайте, що в науці всього можна досягнути. Не бійтеся ставити перед собою амбітні цілі. Пам’ятайте, що українські вчені у світі займають високі позиції. Я впевнена, що у ваших сьогоднішніх доповідях теж присутні інновації, які будуть корисні для суспільства».

Секційні засідання конференції проходили в режимі онлайн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сну ім.лесі українки, луцьк, Волинь
В тему