11 Грудня 2020
Новини

Колапс з льоду на дорогах України: де найбільш небезпечно

Колапс з льоду на дорогах України: де найбільш небезпечно

Станом на ранок 11 грудня несприятливі погодні умови склалися в Тернопільській, Хмельницькій, Рівненській, Київській, Житомирській областях. Зокрема, на дорогах виникла сильна ожеледиця. Було запроваджено I рівень небезпечності (жовтий).

Про це повідомляє пресслужба «Укравтодору», передає ТСН.

«З метою уникнення зупинки транспортних засобів, утворення заторів та дорожньо-транспортних пригод в цих областях було обмежено рух вантажного автотранспорту та автобусів. Станом на 06:00 11 грудня рух відновлено», – розповіли у відомстві.

Наразі на дорогах державного значення виконуються роботи з ліквідації ожеледиці та обробки покриття доріг протиожеледними матеріалами.

Протягом доби на «Гарячу лінію» Укравтодору від водіїв надійшло 27 скарг щодо «незадовільного зимового утримання доріг».

«Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 808 одиниць техніки та 1183 робітники», – повідомили в «Укравтодорі».

Водіям, у разі потрапляння у небезпечну ситуацію, можна звернутися за наступними телефонами у будь-який час доби: аналітично-диспетчерська група «Укравтодору (+380 (44) 287 11 40). Волинська область – +380 (332) 78 54 69, +380 (332) 25 01 92

«Покриття на дорогах державного значення в областях, де спостерігались складні погодні умови, ожеледиця, східних областях сухе, на решті території – мокре. На перевальних ділянках доріг в Закарпатській області дощ. Температура повітря +2 −3°С. Стан покриття на перевалах – мокрий», – додали в «Укравтодорі».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дороги, Україна, укравтодор
В тему