3 Грудня 2020
Новини

Україні можуть повернути 300 осіб, яких засудили в ОРДЛО

Україні можуть повернути 300 осіб, яких засудили в ОРДЛО

Цивільних осіб та військовополонених, які утримуються на тимчасово окупованій території Донецької області, можуть звільнити.

Про це Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова написала на сторінці у Facebook.

"Сьогодні відбулася зустріч із представником так званої "ДНР" у робочій підгрупі з гуманітарних питань у ТКГ Дар’єю Морозовою… Було порушено питання щодо продовження процесу звільнення цивільних осіб та військовополонених, які утримуються на тимчасово окупованій території Донецької області. Наразі є технічні питання, які потребують уточнення, але в цілому сторона переговорів налаштована на організацію цього процесу", - повідомила Денісова.

За її словами, під час зустрічі у результаті перемовин, які тривали понад два роки, було отримано 28 томів кримінальної справи стосовно громадянки України, яка протягом 20 років бореться за підтвердження своєї невинуватості в апеляційних та касаційних інстанціях України.

"Ця справа вже передана представнику апеляційного суду Донецької області. Вона буде розглянута та, зокрема, будуть проведені необхідні слідчі дії, чим право на справедливий суд та ефективний юридичний захист громадянки України буде дотримано. Обговорили питання про передачу 125 кримінальних справ і проваджень щодо 133 осіб. Ці люди були притягнуті до кримінальної відповідальності до початку військової агресії РФ на Сході країни та перебувають на підконтрольній уряду України території. Домовилися, що необхідні рішення будуть прийняті стороною переговорів, а справи будуть мені передані”, - додала омбудсмен.

Вона зазначила, що також позитивно розглянули питання про передачу для подальшого відбування покарання на підконтрольну уряду України територію 300 засуджених осіб, які з початку військової агресії перебували у місцях позбавлення волі.

"Однак, це можна буде реалізувати після закінчення пандемії", - сказала Денісова.

Вона додала, що сподівається, що найближчим часом усі домовленості будуть реалізовані.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна на сході україни, донбас
В тему