3 Грудня 2020
Новини

Іспанія посилює карантин

Іспанія посилює карантин
Влада Іспанії вирішила обмежити зібрання людей на новорічні свята і внутрішні поїздки, щоб запобігти поширенню коронавірусу. Таке рішення погодили з владою на місцях.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Сальвадор Ілла, цитує Reuters.

Зокрема, обмеження стосується різдвяних свят у колі сім'ї. Так, на різдвяні святкування вдома зможуть зібратися не більше 10 людей. Хоча кількість людей, яка могла зібратися разом, раніше становила максимум 6 людей, за винятком декількох регіонів.

Також з 23 грудня по 6 січня в країні буде заборонено переміщення людей між регіонами, крім відвідування сім'ї. Проте досі невідомо, яким чином це збираються контролювати. В Іспанії кожен регіон може вводити обмеження самостійно.

«Бажано, щоб люди максимально обмежували свою мобільність та соціальні контакти. Підбиваючи підсумки, цього Різдва ми залишаємося вдома», — сказав Ілла.

Новорічні свята в Україні

У МОЗ розробили алгоритм дій у разі погіршення ситуації згідно з чотирма рівнями небезпеки. Наразі Україна перейшла на другий рівень, який, зокрема, передбачає скасування планових операцій. 

Згідно з цим алгоритмом, за умови щоденного приросту нових хворих в 11-15 тисяч і заповненості ліжок не менше як 85% Україна перейде до жорсткого карантину. Про локдаун після 15 тисяч випадків говорив і Зеленський.

Проте в міністерстві згодом передумали й заявили, що повний локдаун буде в разі виявлення понад 30 тисяч інфікованих за добу. Крім того, уряд не виключає введення локдауну на новорічні свята.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, іспанія, Світ
В тему