17 Листопада 2020
Новини

В Україні радять закривати відділення банків на вихідні

В Україні радять закривати відділення банків на вихідні

В Україні на карантин вихідного дня рекомендують закрити деякі відділення банків.

Йдеться про ті, що не є завантаженими чи знаходяться в великих торговельних центрах. Про це заявив на сторінці у Facebook глава Національного банку України Кирило Шевченко.

Він нагадав, що наразі обмеження роботи у вихідні не стосувались відділень банків та поштових операторів.

"Національний банк України не запроваджував жодних обмежень на роботу фінансових установ чи проведення ними операцій. Ви можете без ускладнень отримати кошти з депозитів, взяти кредит, обміняти валюту, зняти готівку у банкоматі. Чергові відділення банків, які зазвичай працюють у вихідні дні, продовжували свою роботу та надавали громадянам можливість користуватися банківськими послугами", – сказано у повідомленні.

В НБУ порекомендували банкам:

  • Дотримуватися у всіх банківських відділеннях необхідних заходів безпеки: приймати відвідувачів лише у захисних масках, дотримуватися належної дистанції, проводити дезінфекцію.

  • Закривати ті відділення, які є сьогодні незавантаженими чи знаходяться у великих ТРЦ і будівлях, що закриті на час карантину.

  • Громадянам не відвідувати відділення без крайньої потреби та обирати онлайн канали обслуговування.

"Відвідування людних місць сьогодні наражає на ризик кожного українця. Фінансові установи мають достатньо розвинуті цифрові сервіси, і можуть надавати послуги клієнтам в режимі онлайн. Не обов’язково відвідувати відділення, щоб здійснювати комунальні платежі, застрахувати майно чи купити валюту", – підсумував Шевченко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, банки, гроші, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему