16 Листопада 2020
Новини

У Білорусі арештовують журналістів

У Білорусі арештовують журналістів

У Білорусі за ґратами залишаються 24 журналіста.

Про це інформує Радіо Свобода.

Наразі проходять судові розгляди у справах затриманих під час акцій протесту на минулому тижні. Серед обвинувачених – журналісти. 

До 15 діб арешту в понеділок засудили затриманого в неділю у Мінську Андрія Рабчика. 13 діб ув’язнення за статтею про порушення порядку організації або проведення масових заходів дали редактору відділу спецпроектів порталу Tut.By Марії Яромі. Вирок їй виніс суд Центрального району Мінську. Ярому затримали в п’ятницю, 13 листопада, коли в Мінську відбувалися ланцюги солідарності у пам’ять про Романа Бондаренка. На слуханнях Ярома вину не визнала.

Невідомим досі залишається місцезнаходження затриманого в Мінську 15 листопада разом з дружиною кореспондента білоруської служби Радіо Свобода Ігоря Карнєєва.

За даними білоруського правозахисного центру «Весна», на протестах проти режиму Олександра Лукашенка у неділю по всій країні були затримані понад 1100 людей.

Акції 15 листопада відбувалися під гаслом «Я виходжу». Це останні слова, які перед смертю надіслав друзям у месенджері Роман Бондаренко, жорстоко побитий невідомими у масках на так званій «площі Змін» у Мінську 11 листопада.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, акція протесту, журналісти
В тему