8 Листопада 2020
Новини

У Мінську - масові затримання

У Мінську - масові затримання

У Мінську затримали понад 70 учасників опозиційної акції, яка проходить 8 листопада.

Про це повідомляють білоруські телеграм-канали, публікуючи відео з місця подій, - передає НВ.

Учасники традиційного недільного маршу опозиції почали збиратися на площі Свободи. До присутніх почали стягуватися автобуси з силовиками і «автозаки», після чого почалися затримання. Всього на площі Свободи затримано до 10 осіб.

Близько 12:10 на початку проспекту Переможців невідомі в балаклавах, бронежилетах, з кийками й без розпізнавальних знаків затримали кількох людей, включаючи велосипедиста і відвели їх в мікроавтобус, пише tut.by.

Силовики зі щитами й кийками перекрили проспект Машерова, що веде до стелі. Силовики також перекрили проходи у двори. Таким чином учасники протесту опинилися в кільці.

Силовики й водомети відтісняли учасників протесту по проспекту Машерова. Пізніше почалися точкові затримання у дворах в районі стели.

Правозахисний центр Весна повідомляє про 75 затриманих в столиці Білорусі. Зараз велика колона людей рухається в напрямку центру.

У неділю 8 листопада в Мінську проходить чергова протестна акція - Марш народовладдя. Протестувальники проти підсумків президентських виборів в країні запропонували зібратися о 12:00 у Ратуші в районі площі Свободи й Немиги.

Перед початком акції правоохоронні органи стягнули в центр Мінська посилені наряди міліції та військових. Крім того, в цьому районі були закриті станції метро і почалися проблеми з мобільним зв'язком.

У Білорусі майже три місяці тривають масові акції протесту проти режиму Олександра Лукашенка, який править країною з 1994 року, жорстко придушуючи опозицію і незалежні засоби масової інформації. Протести спалахнули після фальсифікації президентських виборів 9 серпня. Білоруси вимагають проведення нових виборів.

Мирні акції протесту супроводжувалися кривавими нападами з боку підконтрольних Лукашенко силовиків. Бійці ОМОН застосовували проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світло-шумові гранати. Білоруський диктатор відкинув будь-які поступки і спроби діалогу з протестувальниками і опозицією, неодноразово заявляючи, що за хвилею протестів стоять західні сусіди Білорусі.

Фото: Tut.by

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: білорусь, акція протесту
В тему