12 Листопада 2020
Новини

У Німеччині виявили хантавірус

У Німеччині виявили хантавірус

У Німеччині жінка заразилася хантавірусом від домашнього щура.

Про це повідомляє пресслужба клініки Шаріте в четвер, 12 листопада, - пише Кореспондент.

"Своє початкове походження вірус бере в Азії і, можливо, був завезений в Європу дикими щурами на суднах. Однак раніше він не спостерігався в Німеччині", - заявив професор Йорг Гофманн.

Як припустили вчені, домашній щур, у якого був виявлений вірус, був завезений з-за кордону. Пацієнтка була госпіталізована у відділення інтенсивної терапії після того, як у неї розвинулася гостра ниркова недостатність. Незабаром серологічне тестування підтвердило передбачуваний діагноз - хантавірусна інфекція.

При цьому цей різновид хантавірусу залишався невідомим. Завдяки особливій техніці молекулярної діагностики дослідники підтвердили інфікування пацієнтки і її щура вірусом Сеул.

"Той факт, що патоген знайшли у домашнього щура, значить, що вірус може експортуватися через торгівлю цими тваринами практично по всьому світу", - підкреслили дослідники і закликали власників щурів до обережності.

За даними ВООЗ, вірус Сеул є одним із видів хантавірусів, який передається від щурів людині. При важкій формі хвороби у пацієнтів можуть розвиватися кровотечі і нирковий синдром. Інфекція може також протікати безсимптомно. При цьому вірус Сеул не передається від людини людині, а ефективного лікування інфекції наразі немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: німеччина, хвороби
В тему