12 Листопада 2020
Новини

У лікарні Львова працюватиме робот-хірург

У лікарні Львова працюватиме робот-хірург

У Львові лікарня швидкої медичної допомоги отримала американську хірургічну робот-систему da Vinci.

Про це написав гендиректор лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

Це надсучасний пристрій, який використовують для онкологічних, урологічних операцій, а також для хірургічних втручань у важкодоступних місцях.

«Це найкрутіший у світі робот-хірург! У нього ніколи не затремтить рука! З ним наші пацієнти отримають якість допомоги, рівній якої немає в жодній державній лікарні України!», – написав він.

Американську хірургічну робот-систему лікарні подарувала поштово-логістична група компаній Meest. Зараз робот проходить сертифікацію в Міністерстві охорони здоров'я України.

Під час передачі робота-хірурга мер Львова Андрій Садовий наголосив на важливості застосування найточнішого обладнання у міських лікарнях.

«Мета дуже проста, щоб найсучасніше обладнання, яке є у світі, було у Львові. Тому що немає нічого ціннішого за життя людини», – сказав Андрій Садовий.

Також очільник міста вручив засновнику та президенту групи компаній Meest Ростиславу Кісілю відзнаку «Золотий герб міста Львова».

«Da Vinci - це мрія кожного хірурга. Він ювелірно і надточно допоможе видаляти найдрібніші пухлини. У лікаря-хірурга, який сидітиме за пультом, поклавши руки на надчутливі сенсори, буде додатково ще чотири “руки”, одна з яких - камера, що транслюватиме зображення у тривимірній проекції із 20-кратним збільшенням. Це, як зазирнути всередину пацієнта, не розрізаючи його», – пояснює важливість робот-системи Олег Самчук.

Робот складається з двох блоків – центру управління для хірурга-оператора та чотирьох роботизованих рук. Одна передає зображення на екран, дві виконують дії лікаря, а четверта є його асистентом. У світі налічується лише близько 5000 таких пристроїв, введених в експлуатацію, а в Україні станом на 2019 рік система da Vinci була тільки одна – у Вінниці.

Також компанія Meest передала лікарні швидкої допомоги електрохірургічний генератор ValleyLab Force FX. Сумарна вартість придбаних компанією апаратів склала понад 2,5 млн грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, лікарня, онкологія
В тему

Останні матеріали