3 Листопада 2020
Новини

Обмін полоненими: Зеленський попросить допомоги у Червоного Хреста

Обмін полоненими: Зеленський попросить допомоги у Червоного Хреста

Володимир Зеленський попросив Міжнародний комітет Червоного Хреста допомогти з отриманням списків від бойовиків "Л/ДНР" для прискорення обміну "всіх на всіх".

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Президент України також привітав бажання очільника МКЧХ Петера Маурера відвідати Донбас з обох боків лінії розмежування.

Зеленський відзначив, що Червоний Хрест надає нашій країні постійну гуманітарну допомогу. Особливо важливою для нашої держави вона виявилася після початку пандемії COVID-19, заявив президент.

Окремо глава держави відзначив допомогу МКЧХ у роботі підприємства "Вода Донбасу", яке забезпечує питною водою українців по обидва боки лінії розмежування.

Сторони детально обговорили потребу доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста до полонених на тимчасово окупованих територіях, що допоможе ідентифікувати незаконно утримуваних осіб.

Зеленський подякував МКЧХ за координацію у попередніх процесах взаємного звільнення полонених і попросив сприяти в отриманні списків людей від іншої сторони для пришвидшення обміну за формулою "всіх на всіх". Маурер запевнив, що ці питання є пріоритетними.

Глава МКЧХ позитивно оцінив дії української сторони з облаштування зручних пунктів для перетину контактної лінії. Зокрема, відновлення розвідного мосту у Станиці Луганській, облаштування КПВВ та плани відкрити нові, такі ж комфортні КПВВ у Щасті та Золотому.

Також сторони обговорили процес розмінування на Донбасі. Маурер наголосив, що Україна – одна з найбільш замінованих територій світу.

Зеленський повідомив, що підготовку до початку розмінування 19 погоджених ділянок детально обговорено в межах ТКГ, погоджуються технічні деталі.

Також очільник МКЧХ привітав ухвалення в Україні закону про зниклих безвісти й запевнив, що очолювана ним організація надасть всю необхідну підтримку для допомоги в цьому процесі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, прохання про допомогу, Україна, війна на сході україни, росія, полон, донбас
В тему