17 Жовтня 2020
Новини

Україна НЕ купуватиме російську вакцину від коронавірусу – наполягає посольство США

Україна НЕ купуватиме російську вакцину від коронавірусу – наполягає посольство США

В Києві посольство США заявило, що Україна в будь-якому разі не буде купувати вакцину від коронавірусу виробництва Росії.

Відповідний пост опублікований на сторінці постольства у фейсбуці, пише СТРАНА.ua.

«Вчора Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін запросила на конструктивну колегіальну вечерю міністра Степанова, щоб обговорити боротьбу з Covid-19 і реформи сектора охорони здоров’я. Україна НЕ буде закуповувати російську вакцину від Covid, яка не пройшла клінічних випробувань на безпеку», – йдеться в повідомленні, в якому слово «не» виділено великими літерами.

«Степанов днями обмовився, що Україна теоретично може закуповувати російську вакцину. Потім, правда, від своїх слів швидко відмовився. Але, мабуть, про всяк випадок американці його викликали з цього приводу на килим і пояснили, що Україні можна купувати, а що не можна», – коментує ситуацію Telegram-канал «Політика Країни».

Нагадаємо, в ефірі українського телеканалу 13 жовтня міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що Україна закупить вакцину від коронавірусу виробництва будь-якої країни, в тому числі і Росії, якщо Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) підтвердить її ефективність і безпеку.

Однак уже наступного дня Степанов поспішив відхреститися від своїх слів, посилаючись на сумнівну якість російської вакцини і недостатні клінічні дослідження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, вакцинація, росія
В тему