16 Жовтня 2020
Новини

На розробку української вакцини від коронавірусу виділили близько 1 млн грн

На розробку української вакцини від коронавірусу виділили  близько 1 млн грн

Для розробки української вакцини проти коронавірусної інфекції  виділили близько 1 млн гривень.

Про це розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, - пише "Українська правда".

В Україні є дві лабораторії, які працюють над створенням української вакцини проти коронавірусу. Вони знаходяться у Львові та Харкові.

За його словами, заклади отримали більше 1 млн гривень на реалізацію дослідницьких робіт. 

"Лабораторії, які зараз займаються вакцинами знаходяться в Харкові та Львові.  На сьогодні цим лабораторіям вже виділені кошти на дослідницькі роботи винаходу української вакцини. Ці гроші уже пішли. Мені здається, більше одного мільйона пішло у Львів і якась сума – в Харків", –  розповів Радуцький. 

Раніше кардіохірург Борис Тодуров заявив, що в Україну масово завозять російську вакцину від коронавірусу. 

У Міністерстві охорони здоров'я таку інформацію спростувати та запевнили, що не займаються поставками російських вакцин. 

Натомість головний санітарний лікар повідомив, що Україна чекає на транш в рамках міжнародної ініціативи COVAX, який забезпечить вакцину від коронавірусу для 20% населення безкоштовно або за зниженою ціною.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповідав, що попередньо Україна може розраховувати на 8 млн безкоштовних доз вакцини від COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус
В тему