15 Жовтня 2020
Новини

Арахамія хоче скоротити армію. Чому?

Арахамія хоче скоротити армію. Чому?
Через те, що не вистачає коштів на утримання української армії, голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія вважає, що треба скоротити її чисельність.

Про це він сказав в етері телеканалу «Україна 24», - пише hromadske.

Але переконує, що має на увазі скорочення «паперової армії».

За словами Арахамії, зараз потрібно вести розрахунки про можливе скорочення армії або збільшення бюджету, але останнього «завжди не вистачає». Він каже, що стаття для оборони захищена, але завжди не вистачає коштів для переозброєння армії, придбання нових речей або нових технологій. 

Арахамія пропонує зменшувати «бюджет проїдання» та збільшувати бюджет на розвиток та інновації. Тоді, за його словами, збільшиться спроможність української армії.

Арахамія у коментарі hromadske розповів, що мав на увазі скорочення так званої паперової армії. За його словами, треба вводити автоматизацію та прибирати бюрократію, зокрема скорочувати чисельність всіх паперів та документів, які узгоджують або регламентують діяльність української армії.

Також він запевнив, що скорочувати видатки на «бойову частину армії» не потрібно. Арахамія додав, що питання про скорочення підійматиме на засіданнях парламентського Комітету національної безпеки та оборони.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: армія, Україна
В тему