14 Жовтня 2020
Новини

У Києві учасники маршу на честь Дня захисників України прийшли під ОП: що вимагають

У Києві учасники маршу на честь Дня захисників України прийшли під ОП: що вимагають

У Києві учасники маршу на честь Дня захисників України прийшли на вул. Банкова до будівлі Офісу президента.

Як передає Інтерфакс-Україна, біля будівлі Офісу президента перебувають кілька тисяч учасників маршу.

Учасники акції скандують «Слава Україні, Героям слава», «Зелю геть», «Герої не вмирають». З собою активісти принесли банери «Марш УПА», «Ні капітуляції», а також партійну і національну символіку.

Наразі перед Офісом президента громадські діячі, активісти і ветерани російсько-української війни озвучують влади вимоги, серед яких:

  • Ухвалити закон Про захист української державності від колабораціонізму, згідно з яким в українському правовому полі буде введено поняття «колаборант», а також створять спеціальну комісію, яка розглядатиме злочини колаборантів.
  • Забезпечити дієву реакцію СБУ і Національної поліції на проросійську діяльність громадян України, які починаючи з 2014 року були помічені в колабораціонізмі.
  • Ініціювати позбавлення ліцензії на мовлення проросійських каналів 112, NewsOne, ZIK, Наш, Інтер, Київ Live.
  • Припинити обмеження українських військовослужбовців з ведення вогню у відповідь на обстріли російських військ і найманців на Донбасі.

Нагадаємо, у середу, 14 жовтня у Києві приходить Марш УПА 2020 до Дня захисника. Учасники акції зібралися в столичному парку Шевченка о 14:00. Колона пройшла до Мaйдану Нeзалежності. Після цього люди рушили на Банкову.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, день захисника україни, акція протесту
В тему