13 Жовтня 2020
Новини

Скільки грошей виплатили медикам, хворим на коронавірус

Скільки грошей виплатили медикам, хворим на коронавірус

Для виплат медичним працівникам, що інфікувались коронавірусом фонд соціального страхування України направив 3,2 млн гривень.

Про це "УНН" повідомили у пресслужбі ФССУ.

Так, за час лікування COVID-19 медичним та іншим працівникам, які інфікувались під час виконання посадових обов’язків, Фонд соціального страхування України компенсує втрачений заробіток обсягом 100% середнього доходу незалежно від тривалості стажу.

"Станом на сьогодні з початку пандемії Фонд профінансував понад 3,2 мільйона гривень таких компенсацій, виплати отримали майже 600 лікарів, медсестер, медбратів і інших працівників, зайнятих у протидії поширенню коронавірусної хвороби", - повідомили у фонді.

Зазначається, що працівники "провели на оплачуваному за кошти Фонду лікарняному через профзахворювання на коронавірусну хворобу майже 10 000 днів".

Гостре професійне захворювання медичних і інших працівників на COVID-19 вважається нещасним випадком на виробництві та передбачає розширений перелік страхових гарантій від ФССУ.

Нагадаємо, станом на 8 жовтня НСЗУ виплатила медзакладам за лікування пацієнтів з CОVID-19 та підозрою понад 4,8 млрд грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: гроші, Лікарі, коронавірус, карантин
В тему