9 Жовтня 2020
Новини

В Україні хочуть відмовитись від сезонного переведення годинників

В Україні хочуть відмовитись від сезонного переведення годинників

У Верховну Раду подали проект закону «Про обчислення часу в Україні», яким хочуть скасувати сезонне переведення годинника.

Зареєстрував його Руслан Стефанчук, перший заступник голови Верховної Ради. Про це пише "УНІАН".

В той же час Стефанчук повідомив у Facebook: «Сьогодні зареєстрував законопроект «Про обчислення часу в Україні», яким передбачається встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників».

При цьому він зазначив, що щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб. «Прийняття закону забезпечуватиме стабільний природній цикл життєдіяльності людини, сприятиме покращенню стану здоров’я і підвищенню працездатності населення», - наголосив Стефанчук.

Він також заявив, що законопроект спрямований на протидію агресії з боку Російської Федерації.

«Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлений час держави-агресора - Російської Федерації. Закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити наші безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій», - додав перший заступник голови ВР.

Стефанчук також вважає, що ухвалення законопроекту сприятиме євроінтеграційним прагненням України, оскільки «84% жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським парламентом».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, депутати
В тему