8 Жовтня 2020
Новини

Апарати ШВЛ вперше закуплять за кошти з коронавірусного фонду

Апарати ШВЛ вперше закуплять за кошти з коронавірусного фонду

Вже наприкинці жовтя в Україну мають доставити апарати ШВЛ, закуплені на кошти із фонду боротьби із коронавірусом.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова під час брифінгу 8 жовтня, - пише "Українська правда.Життя".

До цього часу з коронавірусного фонду не купили жодного апарату ШВЛ.

"30 вересня укладено договір про закупівлю щодо придбання апаратів ШВЛ у кулькості 100 одиниць на суму 42 млн грн. Крім того, 5 жовтня МОЗ погодило другий договір на решту апаратів ШВЛ у кількості 100 одиниць. І ми сподіваємося, що найближчим часом держпідприємство  "Медичні закупівлі" укладе і підпше цей договір.  За їхньою інформацією, з кінця жовтня будуть організовані поставки ШВЛ у кількості 200 одиниць", - розповіла Шаталова.

За словами Шаталової, у медичних закладах України зараз наявні понад 4 тисячі апаратів ШВЛ, готових до надання медичної допомоги.

З них наразі задіяні 372, тобто — менш ніж 10% від загальної кількості.

У тому, що з коронавірусного фонду досі не закупили апарати ШВЛ, МОЗ звинувачує ДП "Медичні закупівлі України".

"1 липня були повністю визначені всі медико-технічні вимоги і характеристики і надіслані до ДП "Медичні закупівлі". 

В системі "Прозоро" 16.07 через більш ніж 2 тижні після отримання медико-технічних характеристик був опублікований аукціон, який ми дізналися завдяки системі "Прозоро".

В результаті цього аукціону були 7 учасників і 2 з цих учасників подали свої пропозиції, які відповідали технічним вимогам. попри це ДП 5 серпня звернулося до міністерства щодо пропозицій збільшити очікувану вартість закупівлі ще на 126 млн грн. 

Тобто за одні і ті ж апарати ШВЛ держпідприємство хотіло отримати вдвічі більше коштів", - сказала Шаталова.

Нагадаємо, це не перший конфлікт МОЗ та держпідприємства "Медичні закупівлі України". Раніше міністерство звинувачувало ДП  у зриві закупівель ліків. Але, за словами, керівництва держпідприємства, МОЗ три місяці не підписувало наказ, який дозволив би розпочати закупівлі ліків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус, медицина
В тему